Molnár Gyulát, az MSZP immár első számú politikusbűnözőjét másodfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélésért a "Kopaszi-gate" néven elhíresült mutyi miatt, végül abszurd módon az MSZP korábbi alkotmánybíró-jelöltje mentette őt fel a Kúrián rendkívüli jogorvoslat keretében. Az elfogultság miatt nyilvánvalóan törvénytelen ítélethez az "elszámoltatási" kormánybiztosok, valamint Polt Péter és Handó Tünde is asszisztált, a Jobbik azonban új eljárást szorgalmaz - áll Novák Előd, a Jobbik újbudai választókerületi elnökének közleményében, alább a folytatás.
Zoom
Újbuda volt MSZP-s polgármesterét azzal vádolták meg, hogy SZDSZ-es alpolgármesterével, Lakos Imrével közösen egy több százmilliós önkormányzati ingatlant adott magánkézre, mindezt pályáztatás nélkül, befolyásával visszaélve. Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imrét hat hónap felfüggesztettre és hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélte a másodfokú bíróság. Az indokolás szerint a vádlottak Leisztinger Tamás MSZP-közeli milliárdos vállalkozónak akarták átjátszani az ingatlant cserébe azért, mert ő korábban támogatta Molnárt a politikai kampányban. Rendkívüli jogorvoslat keretében a Kúrián 2014-ben az a dr. Mészár Róza tanácselnök ítélkezhetett, akit 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt, a pártkötődés miatti elfogultság nyomán pedig nem meglepő, hogy felmentéssel zárult az ügy. Az összeférhetetlenséget jelenteni kellett volna, ennek hiányában törvénytelen az ítélet, ezért új eljárást kezdeményeztem Molnár Gyula ellen, dr. Polt Péter legfőbb ügyészt és dr. Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét kérve az eset kivizsgálására, melyet azonban elutasítottak, így a Jobbik kormányra kerülésére vár ez az elszámoltatás is.
Idén derült ki, hogy a Kopaszi-gát megvásárlása egy közös fideszes és baloldali biznisz: világossá vált, hogy a narancsbárói által irányított Fidesznek és „őfelsége ellenzékének”, MSZP-nek a közös mutyija a XI. kerület egyik legimpozánsabb részének, a Kopaszi-gátnak a megvásárlása 16,5 milliárd forintos állami hitelből, miután egy-egy oligarchájuk lett tulajdonos 51, illetve 49 százalékos arányban. Orbán Viktor jó barátja, a Videoton focicsapatának tulajdonosa, Garancsi István 51 százalékban, illetve az MSZP-s ex-kormányfő, Bajnai Gordon vezette Wallis egykori tranzakciós igazgatója, Kóbor Miklós 49 százalékban közös tulajdonosa lett a csodálatos természeti szépségű városrésznek, melynek további beépítését tervezik, amit a Jobbik ebben a formában ellenez. További pikantériája az üzletnek, hogy a közös fideszes és baloldali adásvételt ugyanaz az állami tulajdonú és kormányzati irányítású Eximbank pénzeli, amely Orbán Viktor másik jó barátjának, Andrew G. Vajnának is besegít a TV2 megvásárlásába 6,7 milliárdos hitellel, holott e pénzintézetet a külkereskedelmi tevékenység ösztönzésére hozták létre, amihez ezeknek a sokmilliárdos magánbizniszeknek semmi közük - írja Novák.