Pongrátz Gergely, a legendás '56-os szabadságharcosnak az öccse megerősítette elhatárolódását (ezt a kifejezést azok kedvéért használjuk, akik már csak balliberális terminus technicusokat értenek) napjaink kisiklott Jobbikjától. Pongrátz András, aki maga is harcolt a szovjet megszállók ellen, arra kéri az egykor nemzeti radikális pártot, hogy ne hivatkozzanak többé a hajdan a Jobbikot mintegy útjára bocsátó bátyjára. Ezt valószínűleg megfogadják, hiszen a Pongrátz Gergely-érdemkeresztet már nem is állt szándékukban kiosztani, úgyis hatalomtechnikailag hasznosabb dolgokra kellenek a pártalapítványi "fillérek"...
Zoom
Íme az üzenet egy olyan embertől, aki évtizedek óta híven ragaszkodik az általa képviselt eszmékhez:
Felszólítom a Jobbik vezetőit, hogy ne hivatkozzanak a jövőben Pongrátz Gergelyre, mert méltatlanná váltak hozzá! Szegény Gergely bátyám forog a sírjában a vonásodás és Sneider Tamásék viselkedése miatt. A baloldallal együttműködő párt többé ne használja pártcélokra a lyukas zászlót, a Jobbiknak új szimbólumokat kell keresnie! Az '56-osok zászlóját Toroczkai Lászlónak fogom átadni június 23-án Ásotthalmon, ahol várhatóan új politikai, nemzeti erő születik, amely valóban méltó a szabadságharc szellemiségéhez, a Jobbik alapításakor lefektetett elvekhez, értékekhez. Arra kérem a Jobbik jelenlegi tagjait és a korábban kilépetteket, hogy lelkiismeretükre hallgatva csatlakozzanak Toroczkai Lászlóhoz és Dúró Dórához. Amit Gergely bátyám mondott a Jobbik alakuló ülésén a fiataloknak, az a szellemiség nagyon messze van attól, amit Vona Gábor és bábjai ma művelnek, de a magyar közéletben rendkívül nagy szükség van egy hiteles nemzeti erőre.
Pongrátz András
Ízelítő az egyesek által - sikertelenül - feledésre kárhoztatott szellemiségből:
Kósa Gyula: egy valós nemzeti mozgalomhoz szeretnék csatlakozni
Kilép a Jobbik XI. kerületi szervezetéből Kósa Gyula 1956-os (Széna téri) szabadságharcos is, aki '56-ban fegyverrel harcolt, majd az esetleges halálbüntetés elől Angliába emigrált, ott közgazdászként dolgozott, és 2006-ban az öszödi beszéd hatására költözött haza, majd a Gyurcsány-rezsim alatt egy tüntetésen való demonstratív fellépéséért felfüggesztett börtönbüntetést kapott.
Ennyi fáradtságos munka és küzdelem után kénytelen vagyok egy ilyen fantasztikusnak induló nemzeti mozgalomtól megválni, ami mára a teljes árulás áldozatává vált. Ugyanerre a sorsra jutott minden angliai nemzeti mozgalom is. Befurakodnak hitelesnek kinéző, nemzetinek látszó emberek, vakvágányra vezetik a mozgalmat, és kóser, balliberális mozgalommá süllyesztik. Koromnál fogva sem akarom több csalódásnak kitenni magam, már csak egy valós nemzeti mozgalomhoz szeretnék csatlakozni, ahol még van értelme tovább küzdenem a Hazáért. Ezért június 23-án én is megyek Ásotthalomra.
Kósa Gyula

Kósa Gyula a gyurcsányista bíróság előtt - ő nem barátkozna a szemkilövetővel és szövetségeseivel
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: