Tegnap éjszaka Kispest-Wekerle telep egyik társasházi lakásába tört be egy cigány, aki egy hordozható számítógépet akart eltulajdonítani.

A házban tartózkodó tulajdonos, egy középkorú férfi tetten érte, ekkor a mátészalkai származású betörő késsel összeszurkálta.
Az otthonát védelmező kispesti családapa jelenleg az intenzív osztályon fekszik, állapota válságos.
Az esetről az érintett család elmondása alapján hírt adó MÖM-hírszolgálat információja szerint a rendőrség a támadót elfogta.
Frissítés: újabb vérlázító tényhamisítás a Pintér-őrség részéről: a tetten érésből "szóváltás" lett, a magyar életére törő cigánybűnöző pedig "vitapartnerré" nemesült
Zoom
Így írja le a fenti esetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Police.hu-n olvasható közleménye:
Nyolc perc alatt elfogták
A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki szóváltást követően életveszélyesen megszúrta vitapartnerét.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. szeptember 26-án 22 óra 44 perckor érkezett bejelentés, hogy Kispesten egy családi ház udvarán egy 32 éves férfi többször mellkason szúrta vitapartnerét, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A sérült férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.
A nyolc percen belül kiérkező rendőrök a tanúk által a helyszínen visszatartott elkövetőt elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.
M. László 32 éves budapesti lakos ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a gyanúsítottat a BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói őrizetbe vették.
Kapcsolódó: