A Jobbik vezetése hónapokkal ezelőtt is tisztában volt vele, hogy brutális ütemben csökken a tagságuk, de ezt felső döntésre még a tagság elől is eltitkolták, illetve ennek ellenkezőjét állították a megmaradt párttagoknak. A Figyelő birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője és Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője arról cserél eszmét, hogyan kezeljék a kilépési hullámot.
Zoom
Fotó: Ficsor Márton/Magyar Hírlap
Mottó:
"Jön ez a kilépési hullám, ezt meg ellensúlyozva, most ugye volt egy belső kommunikáció, hogy többen léptek be, mint ahányan kiléptek."
Farkas Gergely
A megbeszélésen szóba került, hogy a párttagoknak szánt belső kommunikációban azt hangsúlyozták, hogy többen lépnek be a Jobbikba, mint amennyien ki. Erre így reagálnak maguk között:
Kétszer annyian léptek be, mint ki.
Z. Kárpát Dániel: Ez mondjuk kamu. Én nem mondanám.
Mennyit küldött ki a Szaszi? Ötven valahányan léptek be és harmincan ki.
Z. Kárpát Dániel: Jó, hát ezt egyikünk sem hiszi el!
Szóba kerül a korábban nagyon tagadott (bér)kommentelő csapat is
Z. Kárpát Dániel:
A legjobb lenne talán ha egy összefoglaló cikk készülne a Gergőnek a nyomvonalán, amit elmondott, hogy az összes lúzerről bebizonyítjuk, hogy miért lúzer, és miért nem tudja elfogadni. Most nyilván ezt nem injekciósan kell megírni, tehát semmiképpen sem úgy, hogy itt valami összeesküvés-elmélet szaga legyen, e az lenne a jó, ha a kommentelőink egy copy paste-tel ezt így mindenhová be tudnák szúrni.
Íme a teljes felvétel:
És valóban ezt csinálták
Miután megbeszélték, mit kell hazudni a tagságnak és a közvéleménynek a kilépési hullámról, ennek megfelelően folytatták a "kommunikációt".
A jelek szerint Jakab Péter szóvivő is durvának tartotta a kétszer annyi belépőről szóló mesét, ezért így próbált "finomítani" rajta:
másfélszer többen léptek be a Jobbikba, mint ahányan elhagyták a közösségünket.
Egy másik megszólalása során pedig azt mondta:
150 elhagyóról tudok én a legutóbbi információk szerint, és talán mintha kettőszázan csatlakoztak volna.
Vagy, ha ez nem lenne elég hihető, akkor:
egál van a Jobbikban, ahányan kiléptek, majdnem annyian csatlakoztak is.
Legutóbb azonban már nagyon lelankadt a harci, vagy inkább hazudozási kedv: a taglétszám állására vonatkozó kérdésre Jakab már csak annyit mondott, hozzávetőlegesen sem tudják, de
szerinte pont elegen vannak...
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: