Fotó: BEA
Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédében elmondta, hogy a rendszerváltást be kell fejezni. A jelenlegi helyzet legfontosabb kérdése, hogy kié lesz a média, a föld, a víz és az energia fölötti irányítás.
A Jobbik politikáját négy pillérre kell építeni: a politikai képviselet és az önvédelmi- és szellemi erő megteremtésére, valamint a gazdasági háttér kialakítására. A négy pillérből háromban már jól állunk, azonban a gazdasági háttér nincs mögöttünk – jelentette ki Vona. A jelenlegi világgazdasági helyzet kapcsán Vona megjegyezte: ez egy jó lehetőség a magyarság újjászerveződésére. Beszéde végén a politikus két bejelentést tett. Az első bejelentésében elmondta: hatalomra kerülésük esetén be fogják zárni a TV2-t és az RTL Klubot, és porig fogják rombolni székházukat. Második bejelentése szerint a választási csalások megelőzése érdekében iráni választási megfigyelőket fog felkérni. 
Fotóriporterünk, Bea további képei itt tekinthetőek meg.
Elherdálták a nemzet vagyonát
Hazudtak reggel, délben és este, elherdálták a nemzet vagyonát, és aki nemtetszését fejezte ki, abba belelőttek vagy megverték – mondta Morvai Krisztina.

Fotó: BEA

Hozzátette: nehéz eldönteni, melyik időszakról van szó, 1956-ról vagy máról, mert a helyzet azóta nem sokat változott. Két évvel ezelőtthöz sem sokat változott a helyzet, amikor is végigverték itt a Bajcsy Zsilinszky utcát, azokat, akik tiltakoztak a kormány politikája ellen. Azóta sem kértek bocsánatot és nem fizettek kártérítést sem, mégis nemzeti egységről papolnak. Elmondta: 56-ban létrejött a nemzeti egység, de ahogy akkor sem a gyilkosokkal kötöttek szövetséget, úgy nekünk sem a szemkilövőkkel és tolvajokkal kell szövetségre lépni.
Arcul csapták az '56-osokat
Murányi Levente ’56-os szabadságharcos és elítélt, a Jobbik alelnöke a Magyar Gárda Deák téri rendezvényén első szónokként arról beszélt, hogy két évvel ezelőtt ezen a helyen arcul csapták az ’56-osokat, és most, 2008-ban ismét arcul ütötték a forradalom emlékét őrzőket azzal, hogy nem engedték levetíteni a parlamentben a Wittner Máriáról készült, Hóhér, vigyázz! című filmet.
Az 52 évvel ezelőtti eseményekről szólva elmondta, vannak olyan dátumok, amelyek kitörölhetetlenül rögzülnek az emberek emlékezetében. 1956. október 23-án a fiatalok lelkesedése elemi erővel csapott fel. Egy-két nap alatt a társadalom minden rétegét megérintette a forradalom lángja. Mint fogalmazott: forró ősz ígérkezett a hidegháború közepén. A dicsőséges forradalom napjait felidézve szólt arról, hogy a kibontakozó felkelés órák alatt romba döntötte az elnyomó hatalmat. Mind az ÁVH, mind a Vörös Hadsereg vereséget szenvedett a rosszul felfegyverzett pesti srácoktól. November 4-én viszont a szovjet Vörös Hadsereg túlméretezett támadást indított a magyar szabadságharc leverésére. Bevetették a hadsereg elitjét, és a végeredmény nem lehetett kétséges.
Önkéntelenül adódik a kérdés – folytatta Murányi –, miért kellett ekkora erőt alkalmazni. Az ’56-os szabadságharcos szerint az oroszok féltek egy esetleges győztes magyar szabadságharctól, ami a birodalom létét veszélyeztette. Aktuálpolitikai kérdésekről szólva elmondta, hogy napjainkban a hatalomba visszaszivárgott kommunisták utódai igyekeznek a saját szájuk íze szerint értelmezni a forradalmat. Felidézte a 2 évvel ezelőtti október 23-i eseményeket, annak a véleményének adott hangot, hogy az egykori kommunisták és ÁVH-sok utódai tűzijátékkal ünnepelték a magyar szabadságharc 50. évfordulóját. Ezt a gondolatot folytatva kijelentette: 2006-ban a rendőrség többször is súlyosan megsértette az alkotmányt, a gyülekezési és a rendőrségi törvényt. Mint mondta, nem lett újból forradalom, de lettek új politikai perek és új politikai elítéltek. A Jobbik alelnökeként zárszavában elmondta: jelenleg a Jobbik a legnagyobb parlamenten kívüli párt, mely 2010-es választási sikereivel sokkolni fogja a balliberálisokat. Hallgatóságához szólva így fejezte be beszédét: „nekünk az Önök segítségére van szükségünk, nem idegenek közreműködésére”. Murányi Levente beszédét követően a kordonnal elzárt területre bevonult a Magyar Gárda 150 tagja történelmi zászlók alatt.
(MNO, képek: BEA - Kuruc.info, Híradó, MNO)