A palesztin nagykövetség II. kerületi Cseppkő utcai épülete elé hívta a Jobbik és a Magyar Gárda azokat, akik néma, gyertyás demonstráció keretében kívánták kifejezni szolidaritásukat a gázai zsidó agresszió áldozatai felé. A hívásra mintegy ötszáz ember vonult a nagykövetséghez, a rendezvényt a megjelent körülbelül 100 gárdista biztosította.
A szimpátiatüntetés résztvevői között számos hazánkban tanuló vagy dolgozó arab fiatal is megjelent, akik bejelentették, hogy szombaton 14.00-tól tiltakozó vonulást szerveznek az Oktogontól a Hősök terére. A tömeg a néma tiltakozás alatt végig kulturáltan viselkededett, a csendet időnként "Szabadságot Palesztinának!", "Éljen Palesztina" kiáltások törték meg.
A megjelentek a követség bejáratánál helyezték el gyertyáikat és mécseseiket. A tömegben jelen volt Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője, Hegedűs Loránt református lelkész, Világhy József, a Horthy Miklós Történelmi Társaság elnöke, Kiss Róbert, a Gárda főkapitánya, valamint a Jobbik vezetősége részéről Balczó Zoltán alelnök és Vona Gábor elnök. A megmozduláson Morvai Krisztina egy szimpátia-nyilatkozatot adott át a követség munkatársának, majd az egybegyűltek előtt felolvasta annak szövegét.
(barikád.hu)