Adjon az Isten!
A Magyar Gárda tiltakozását fejezi ki Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány önkényes leváltása miatt. Mint ismeretes, a rendőrkapitány úr őszinte, a helyi bűnözési adatokat és az azzal összefüggő tényeket kendőzetlenül a nyilvánosság elé táró kijelentése miatt kényszerül távozni posztjáról.
A Magyar Gárda számtalan esetben felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy az utcai rablások elkövetői között rendkívül nagy arányban vannak a cigány elkövetők, ezt azonban most kriminológiai ismeretekkel hivatásából adódóan rendelkező szakember is megerősítette. Felhívtuk a figyelmet arra is, hogy a cigány lakosság körében elszaporodott bűnözési hajlam sok esetben abból a szociális helyzetből következik, melynek fenntartása a választott cigány vezetők megélhetési érdeke.
Az országos rendőrfőkapitány és az igazságügyi és rendészeti miniszter intézkedése azonban ismét csak struccpolitikának minősíthető. Pásztor Albert leváltása a társadalmon belül bizonyítottan jelen levő negatív, romboló hatású jelenségek elkendőzésére és nem megelőzésére vagy javítására szolgál.
Felszólítjuk az országos rendőrfőkapitányt, helyezze vissza eddigi beosztásába Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt, mert a bűnözési statisztikai adatok elhallgatása és az ezeket nyilvánosságra hozó szakemberek elmozdítása nem a jogszabályokat betartó, tisztességes adófizető állampolgárok, hanem az Alkotmány 13. § (1) bekezdésében rögzített, a tulajdonhoz való alapvető emberi jogot semmibe vevő bűnelkövetők érdekét szolgálja.
Szebb jövőt!
Dobos Zoltán gárdista
Országos Sajtóiroda