Sürgős cipzárjavítást kért egy nő az egyik pécsi boltostól. A rövidáruüzlet profiljába nem illő tevékenységet végül ingyen végezte volna el az eladó, de a hölgy addig erősködött, míg egy sör árát, 150 forintot rá nem tukmált a segítőkész boltosra. A szívességet kérő néhány perc múlva már APEH-ellenőrként tért vissza egy 50 ezer forintos büntetéssel, a bolt tulajdonosa, az eladó felesége pedig egymilliós csekket kapott.
Furcsa „próbavásárlásról” tájékoztatta a Baranya megyei internetes oldalt az egyik pécsi boltos. A Citrom utcai rövidáru-kereskedésben egyik nap megjelent egy hölgy. Az eladó szerint a nő egy gyerekkabátot tartott a kezében, s előadta, hogy elromlott a cipzárja. Kérte a férfit, hogy javítsa meg. Az eladó közölte vele, hogy csak rövidáruk eladásával foglalkoznak, semmiféle javító szolgáltatásuk nincs. A hölgy azonban erősködött, hogy megfázik a gyereke, mert kint nagyon hideg van. Végül az eladó megsajnálta és szívességből megjavította a zipzárt.
Ekkor a hölgy kérdezte, mivel tartozik, az eladó mondta, hogy semmivel, de a nő unszolására fizetségként végül egy üveg, 150 forintos sörben állapodtak meg. A hölgy odaadott egy kétszázast, az eladó pedig visszaadott egy ötvenest. A hölgy távozott, majd egy perc múlva visszajött társával, és bejelentették: APEH-ellenőrök. Végül az eladót 50 ezer forintra, a tulajdonost, vagyis az eladó feleségét pedig egymillió forintra bírságolták meg.
Marton Ferenc, az APEH sajtóreferense az ügyről az adótitok miatt nem mondhatott az internetes lapnak részleteket. Azt azonban volt pofája kijelenteni, hogy revizoraik ennek a próbavásárlásnak a során is az általánosan elfogadott szabályok szerint jártak el.
(Bama nyomán)