Olvasó: Tisztelt szerkesztők!
Az elmúlt években lelkesen olvastam tényfeltáró irományaikat.
A mai napon azonban úgy érzem, a tényeket némileg elferdítették, remélem, nem szánt szándékkal.
A ma megjelent cikkük, amely Kocsis Franciskáról szól, alapvetően kiigazítást igényel.
Az első és legfontosabb, hogy  a fénykép, amit Máté Viktóriáról, mint gyilkosról voltak szívesek közzétenni, Franciska fényképe. Kérem, nézzenek utána állításomnak, és mivel igaz :), célszerűnek érezném a fénykép sürgős eltávolítását, ill. a szöveg megváltoztatását.
Értesítettem az édesapát, akinek honlapja a paskvilus.hu, ott élő e-mail cím is megtalálható, amelyen elérhető Kocsis Úr, feltételezem, hogy a további pontosítások végett ő is jelentkezni fog Önöknél.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a másik gyilkos Dávid Máté volt, aki az "Önök által is nagy mértékben imádott" Dávid Ibolya unokaöccse, nem cigány.
Ez az ügy nem arra alkalmas, hogy a cigánybűnözést mutassák be általa, itt az áldozat volt úgymond "félvér", de mintegy mellékesen egy rendkívül értékes, jóravaló, szeretetre méltó kislány, akinek meggyilkolása után az apát érte meghurcolás, lévén, hogy az egyik gyilkos családjában akkoriban igazságügyminiszter, titkosszolgálati atyaúristen stb. voltak, akik kellő mértékben vissza is éltek azokkal az eszközökkel, amiket mi, adófizetők adtunk a kezükbe. Ilyeténformán az ügy utóélete talán még szomorúbb, mint maga az ügy, a kettő együtt viszont egyenesen gyomorforgató.
Üdvözlettel:
Én

Kuruc.info: Köszönjük!

1.    Az eredeti BORS-cikk képaláírása (“M. Viktória a belé szerelmes D. Mátéval ölette meg Franciskát. Máté sokat számítógépezett, áldozata gipszére is azt írta: Game over, azaz a játéknak vége - Fotó: Bors") ezek szerint hibás, de legalábbis félrevezető volt – mivel a jobb oldali képen az egyik gyilkos volt, valamint annak a nevét párhuzamosan (rögtön az elején) említették M. Viktóriáéval, egyértelműnek láttuk, hogy a másik gyilkos képe van baloldalt. Elnézést kérünk a helytelen képaláírásból fakadó tévedésünkért – nem rajtunk múlt...

2.    Méginkább köszönjük az információt Dávid Máté rokoni kapcsolatairól. Ehhez tényleg nem kell kommentár… Igen, MSZP-SZDSZ – Fidesz-MDF: egyik kutya, másik eb...

Eredetileg írtuk: Sokan emlékezhetnek még a nagy port kavart Kocsis Franciska-gyilkosságra – ha máshonnan nem, hát onnan, hogy az adta az apropót a Dragonball-sorozat (máig vitatott hasznosságú) betiltására.

Az esetet tárgyaló könyvet (Ördögök ügyvédei 3 – Gyilkos nők) ma mutatták be; erről szinte minden komolyabb médium be is számolt. Kettő közülük (a BORS, ill. a HírExtra; ez utóbbi csak a BORS-os kép lányt ábrázoló részletét hozta) egy olyan képet közölt le M. Viktóriáról, az egyik gyilkosról, amely legalábbis gondolkodóba ejti az embert. Nézzük csak meg a bal oldali képet – tipikus cigány fajtajegyek láthatók a lányon, nem?


Ezen felül találtunk még egy képet a zsIndex “Hat év tíz hónap Kocsis Franciska gyilkosának” cikkében. Ezt még a filmes korszakban (2003 eleje) csinálták, csapnivaló fehéregyensúllyal (műfényes filmet használhattak napfényes – itt: vakus – megvilágítással), így a színvisszaadása teljesen rossz, abból nem vonható le sok következtetés, azon kívül, hogy legalább sötétbarna (ha nem fekete) az egyik gyilkos, M. Viktória haja, és valószínűsíthetően barnább a bőre is, mint a közvetlenül mellette ülő rendőrének:


Azt, hogy M. Viktória (igen?) nagy valószínűséggel cigány származású, az is alátámasztja, hogy magatartászavaros, beszámíthatatlan volt – ahogy a másik gyilkos, D. Máté is. Az ilyen devianciák, ugyebár, a cigány népesség körében – a belterjesség, vérfertőzés, az eleve (a magasabb segílyek miatt) a degenerált utódokra hajtás, a terhesség alatti pia, bagó stb. következtében – nagyságrendekkel gyakoribbak, mint a fehéreknél.

Érdemes megfigyelni azt is, hogy az eset kapcsán a cigányfajvédelem kapcsán is rendszeresen reflektorfénybe kerülő megmondóemberek közül Herczog Mária szociológus több(!) interjújában is kijelentette (ezekből kettőt függelékünkben olvashatunk), hogy szó sem lehet a fiatalkorúak büntetési tételeinek növeléséről, a büntethetőségi korhatár lecsökkentéséről stb. Miért ez a nagy aktivitás? Vajon ha (garantáltan) magyar lenne a gyilkos, akkor is így védte volna? Ugye, hogy nem? Megszokhattuk, hogy a cociológusbrancs (Herczog, Vásárhelyi “Lámpaernyő” Mária, Békés “ARTE” Bence, Ferge Zsuzsa, Derdák Tibor (Sajókaza), meg persze a néphazugságos-zsindexes hátország: Ónody-Molnár Dóra, Hell István, Révész Sándor, Tóth Ákos, Nagy N. Péter, Munk Veronika, Miklósi “Valahol megint felsír egy gyerek” Gábor) csak és kizárólag akkor visít, ha szegínromákokatbááááncsáááák. Ha fehéreket, akkor nem.

Apropó: ha már Herczogról esett szó – nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy önmagáról jelentette ki, zsidó. Megint feltesszük az ilyenkor szokásos kérdést: miért van az, hogy ha kiderül, valaki külföldön bemószerolja, lejáratja a hazánkat, az valahogy mindig vagy cigány (Mohácsi Viktória, Járóka Lívia) vagy zsidó (Emerich Gärtner, bocsánat, Sertés Imre; Nádas, Békés Bence, Vásárhelyi Mária stb.)? Miért van az, hogy a cigányokat törvénytelenségre uszító, őket felbujtó és nem utolsósorban a büntetésüket megakadályozó emberek kivétel nélkül mind zsidók? Ugye, emlékszünk még a sajókazai iskolába járási ügyre? Cociológus metéltjeink (meg úgy általában a cionista sajtó) egy emberként álltak ki szegínromákok mellett, akiket a gaz náci magyarok le akartak csukni, mert több éven keresztül (!!) nem járatták a kölykeiket iskolába. Miért van az, hogy úton-útfélen olyan esetekbe botlunk, amelyekből feketén-fehéren kiderül, a zsidóknak az a jó, ha itt minél nagyobb a káosz, a fejetlenség, meg persze az, hogy a cigányság most felnövekvő generációi még csak véletlenül sem járnak iskolába, mert tudják, az balliberális-zsidó fajvédők úgyis megvédik őket, ha a magyarok esetleg a törvények nem-betartását számon merészelik kérni rajtuk? Kellő alázattal feltesszük azt a kérdést is, hogy mindezek (a bennünket lejárató hazaárulók kivétel nélkül mind cigányok, ill. még nagyobb részben zsidók) fényében csodálkozik-e bárki is, hogy, finoman szólva, nem kedveljük Mózes népét? Ok-okozat, ugyebár.

Végezetül: a HírExtra a cikket a sokatmondó “Gyermekcsíny?” alcímmel hozta le. Tán csak nem arra utalnak, amelyre újabban, Kolompár nevezetes gyermekcsínyezése óta a közbeszédben mindenki: “gyerekcsíny az a bűncselekmény, amit gyerek- vagy fiatalkorú cigányok követnek el, függetlenül annak súlyosságától”?

Természetesen várjuk Olvasóinknak a két gyilkos származását egyértelműsítő leveleit; ha lehet, akkor közvetlenül a ciganybunozes KUKAC kuruc.info címre. Szeretnénk az ügyben teljesen tisztán látni. Még egyszer: most még – jelenlegi ismereteink alapján – nem állítjuk 100%-ra (csupán igencsak valószínűre), hogy mokkák ezek (is).

A HírExtra cikke:

Gyermekcsíny? - Magyarország legdurvább gyermekgyilkossága

Az eset tragédiáját az adja, hogy a gyilkosság elkövetője egy 13 éves fiú, és egy hasonló korú lány, az áldozat pedig a 11 éves Franciska. A 2004 május 4-ei eset után csak két héttel találták meg a megkínzott, megerőszakolt hullát - feltűnően közel az elkövető fiú házához. A szörnyű tettet Franciska barátai vitték véghez.

A hiperaktivitása és fékezhetetlen agresszivitása miatt kezelhetetlen D. Máté szerelmes volt M. Viktóriába. Amikor a lány azzal állt elő, hogy Franciskát úgymond meg kell szívatni, könnyen belement a dologba.

Aprólékosan, heteken keresztül tervezték, hogyan kínozzák majd iskolatársukat. Szisztematikusan előkészítették, hogyan végeznek Kocsis Franciskával, bár később mindkét gyerek azt állította, hogy nem tervezték el előre a gyilkosságot. A gyanútlan Franciska elhitte, hogy D. Máté csak játékból akarja extrém helyzetben lefotózni őt az elhagyatott erdőben. Egy pillanatig sem ellenkezett, amikor a 13 éves fiú a nála lévő zsinórral hátrakötötte a kezét. Hagyta, hogy a zoknit, amit Viki adott át Máténak, egy madzaggal a szája elé erősítsék, majd a fejére húzzák a fekete sapkát. Nyugodtan állt, és várt. Másodpercek teltek el, aztán Máté hirtelen a földre lökte, és ököllel az arcába ütött. Letérdelt, lefogta a kislányt, M. Viktória pedig levetkőztette, és egy nuncsakuval megbecstelenítette. A két gyerek hosszú percekig élvezettel verte, kínozta a védekezésre képtelen Franciskát .

Végül D. Máté tekerte a láncos botot a kislány nyaka köré. Addig húzta teljes erőből a bot két végét, míg Franciska meg nem fulladt. A nyomozás során D. Máté és M. Viktória egymásra vallott. A fiú viszonylag rövid ideig tartó javítóintézeti elhelyezés után visszakerült szülei gyámsága alá. Azóta Viktória is letöltötte büntetését. Ügyvédje, Stiller Magdolna a mai napig tartja a kapcsolatot a lánnyal és annak családjával.

– Nagyon jó barátnő volt a két kislány. De tudjuk, hogy kamaszkorban a barátnőkből könnyen lesznek ellenségek. Kardos Ilona gyermekpszichiáter szerint a bűncselekmény egy háromtagú kamaszcsoport belső dinamikájának megfelelően következett be. Viktória a női szerepét illetően rivalizált Franciskával.

– Hogyan teltek a börtönévek Viktória számára?

– Rendszeresen előfordultak konfliktusok. Együtt ült a taxisgyilkosokkal is. Nagyon megkínozta ez az időszak. Hol pumpával verték össze, hol csikket nyomtak el rajta. Előfordult, hogy két másik lány addig mosatta vele a cuccait, amíg mindkét keze összes ujjáról le nem jött a bőr.

– Viktória kedvezménnyel, hat év után szabadult a börtönből… (Kuruc.info: mi az, hogy kedvezménnyel szabadult? Megkínoztak, megöltek egy embert és 6 év után kiengedik? Hol élünk? Az USA-ban 6 évet betörésért kapna, vagy súlyos testi sértésért. Ha ez ott esik meg, 80 évet kapott volna – vagy halálbüntetést!)

– Akkorra kiderült, hogy a szülei válófélben vannak. Anyagilag teljes csődbe került a család. Ő dolgozni, tanulni szeretne. Közben folyamatos pszichiátriai kezelés alatt áll. Nagyon komoly dózisban gyógyszerezik. (…) (Kuruc.info: Jáj szegín Viki és Máté meg a családja tönkrementek, meg a Vikit is csicskáztatták a börtönben… És tanulni szeretne most… Jááj, el is morzsoltam egy könnycseppet. Ilyen pofátlan cigány(?)sajnáltatást!)

Kocsis János, Franciska édesapja 2005-ben beperelte Mátét, Viktóriát, a szüleiket és az iskolát vagyoni és nem vagyoni kártérítésre, 10 millió forint az igénye. Teljesen tönkrement a család D. Mátééknál is. Franciska édesapja olyan állapotba került a kislánya halála után, hogy Mohács mellé, egy tanyára költözött. Teljesen összeroppant.

Függelék: Herczog Mária két témába vágó interjúja:

MANCS, 2008. jan. 24., "Ezek a gyerekek senkinek sem hiányoznak" - Herczog Mária szociológus a gyermekvédelem hiányosságairól:

MN: De honnan ért egy magyar ügyész vagy bíró a gyerekekhez, amikor ugyanazt a Btk.-t alkalmazza rájuk, mint a felnőttekre? A Kocsis Franciska-gyilkosság egyik tettesét 9 év fegyházra ítélte a bíróság, mert példát akart statuálni. Ezzel mit értek el?
HM: Vajon volt-e az ügyben döntő bíróknak valódi tapasztalatuk arról, hogy a felnőttek között letöltött előzetes és a sok év fegyház után valaki jobban beilleszkedik a társadalomba, mintha megfelelő pszichológiai segítséget kapott volna? Azt az egyébként autisztikus kislányt tönkretették, hagyták, hogy mindaz megtörténjen vele, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Angliában, ahol tíz év a büntethetőségi korhatár, a két és fél éves gyereket halálra kínzó két tízéves számára külön pszichiátriai egységet hoztak létre, ahol terápiás kezelésre ítélték őket, majd 21 évesen új identitással eltűnhettek.

VG, 2007. júl. 31., Gyermekbűnözés: büntetlen bűnösök vagy nehéz sorsúak?

“Csak kár származna a büntethetőségi korhatár leszállításából – mondta lapunknak Herczog Mária szociológus, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa. A szakember szerint a gyermekkorú elkövetőkkel szemben nem a büntetőjog eszközeivel kell fellépni: a 12–14 éves korosztály súlyos bűncselekményeket elkövető tagjainak problémái – állítja Herczog Mária – ugyanis így nehezen orvosolhatók. Ehelyett végiggondolt és alapos gyermekvédelmi munka, a kiváltó okok kezelése és az esetkövetés vezethetne gyakorlati eredményre. Más kérdés – mondja –, hogy az idehaza elvileg kiépített gyermekvédelmi intézményrendszer mai állapotában alig alkalmas a deviáns gyermekek kezelésére, és a rendszerben közreműködő szakemberek egy része sincs felkészítve a speciális problémákra. A helyzet gyakran tragikus – jellemzi a hazai viszonyokat Herczog Mária. Nemzetközi tapasztalatok – a magyar szakemberek itthoni kutatások híján kénytelenek erre hivatkozni – szerint a gyermekkori bűnelkövetéshez vezető okok sokrétűek: több rizikófaktor együttes hatása, mint a koragyermekkori súlyos elhanyagolás, az alacsony végzettségű szülők, a munkanélküliség, a nehéz szociális helyzet, a bántalmazás, az alkoholproblémák a családban, valamint a fentiekből eredő iskolai kudarcok kellenek ahhoz, hogy a gyerekekből súlyos bűncselekmények elkövetői váljanak.”
Kuruc.info - A.S.