Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el kedden a Központi Nyomozó Főügyészség a Bencze József országos rendőrfőkapitány ellen tett feljelentés ügyében - közölte a főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza elmondta: az ügyben a főügyészség korábban feljelentés-kiegészítést rendelt el. A nyomozás elrendelésének indokaként a szóvivő azt mondta: "a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok alapján nem lehetett minden feljelentéssel érintett cselekmény vonatkozásában kizárni a bűncselekmény gyanúját".
Az MTI kérdésére, miszerint az országos rendőrfőkapitány korábban újságírók előtt azt mondta: kész minden szükséges iratot átadni a főügyészségnek, Fazekas Géza azt mondta: kértek és kaptak is iratokat a rendőrségtől.
Szintén kérdésre válaszolva - miszerint meghallgatták-e, illetve tervezik-e a közeljövőben meghallgatni Bencze Józsefet - Fazekas Géza azt mondta: nem hallgatták meg, jövőbeni cselekményekről pedig nem nyilatkozik. A szóvivő arról sem beszélt, hogy a több pontból álló feljelentés mely pontjainál nem tudták kizárni egyértelműen a bűncselekmény gyanúját.
(MTI)