Úgy tűnik, Stohl András megússza a felelősségre vonást kábítószerügyei miatt is. A Bors birtokába jutott információk szerint a rendőrség érdemben nem is foglalkozik a kérdéssel - írja a lap. Közben meg már filmet sem lehet vetíteni Judapesten, ha az nem az ún. holokausztról szól.
Felháborodottan távoztak a tanúk a dunakeszi rendőrségről, miután kihallgatták őket Stohl András ügyében, mert úgy érezték, a rendőrök valójában nem is fektetnek energiát abba, hogy feltárják "Buci" összeköttetéseit a kábítószermaffiával - írja a Bors.
Mint ismert, a színész áprilisban kábítószer befolyása alatt okozott autóbalesetet. Azóta felmerült, hogy Stohl révén eljuthatnak egy népes drogfogyasztói és terjesztői hálózathoz. A lap informátora szerint azonban a rendőröket egyáltalán nem érdekli ez a kérdés.
– Engem is kihallgattak Dunakeszin, és teljesen megdöbbentem, mert végig olyan érzésem volt, hogy igazából nem foglalkoznak komolyan a dologgal – magyarázta háborogva az egyik neve elhallgatását kérő tanú. – Érezhetően félnek attól, hogy drogügyekbe ártsák magukat, ami érthető is, hiszen gyakorlatilag a közlekedési csoport foglalkozik Stohl aktájával, és nincs megfelelő apparátusa ahhoz, hogy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények után hatékonyan nyomozzon. Az engem kihallgató rendőr elmondta, hogy bőven elég nekik az autóbalesettel vesződni, a kábítószerügyben egyébként is kevés az adat ahhoz, hogy eredményre jussanak.
Ha Stohl ellen nem emelnek vádat kábítószer-terjesztés miatt, akkor valószínűleg nem kell börtönbe vonulnia, mert az általa elkövetett közlekedési bűncselekmény esetében úgynevezett közvetítői eljárás keretében megtérítheti a sértett kárát, és ezzel megszabadulhat a büntetéstől. A kábítószer-fogyasztás kapcsán pedig a törvény szintén lehetőséget biztosít számára, hogy egy hat hónapos gyógyító-nevelő elterelés programban való részvétellel elkerülje a börtönt.
(Bors nyomán)
Kapcsolódó: