Három héttel azután, hogy balesetet okozott, díjat vehetett át Stohl András - írja a Blikk, alább folytatódik a szennylap  cikke.

A zsidók szemében ritka értékes ember

Ugyan még az utolsó pillanatig sem reménykedtek benne a szervezők, hogy személyesen veszi át a Gundel-díjat, végül hétfő késő este befutott a ceremóniára, és maga köszönte meg a bizalmat Stohl András (43). A május 8-án hajnalban súlyos közlekedési balesetet okozó színész – aki a vizsgálatok alapján alkohol és drog befolyása alatt állt – sok mindenre számíthat manapság, csak elismerésre nem, ám a díj odaítélői szerint külön kell venni, milyen teljesítményt nyújt a színpadon, s hogyan viselkedik magánemberként.
A Gundel étterembe jóval 22 óra után érkezett meg a színész, akit kedvese, Ancsika fuvarozott át a Nemzeti Színházból, ahol fellépése volt. Látszott rajta, hogy megviselték az elmúlt hetek történései, arca nyúzott volt, korábbi csibészes mosolya csak egy-egy másodpercre szaladt végig az arcán. Amikor a díj átvételére hívták ki, szinte már-már félszegen lépdelt ki a pulpitusra, ahol köszönőbeszédében megemlítette a három hete történteket is.

A belőtt Stohl alá a baleset után autót adó "Ancsikával" - vajon melyiküknek sikerült többet inni most?

– Nagyon szeretném megköszönni a kuratóriumnak és mindenkinek, aki méltónak talált arra, hogy átvegyem ezt a díjat. Mindenki tudja, mi történt velem, hogy nagy ostobaságot követtem el. Ennek tudatában életem legfontosabb díja ez! Remélem, rászolgálok majd a bizalmukra – mondta könnyes szemmel a színész, majd Ancsikájához sietett, aki biztatóan többször is megsimogatta kedvese arcát, és kezét szinte végig a mellette ülő színész combján tartotta, biztosítva ezzel is szolidaritásáról.
Persze nem kizárólag Ancsika bizalmát és szeretetét élvezte Stohl, a díjátvételkor vastapssal jutalmazták a jelenlévők, és többen személyesen is gratuláltak a színésznek.
Szinetár Miklós – aki a díjat is átadta neki – értékes, ritka, fehér hollónak nevezte kollégáját, aki a színpadon fékezhetetlen alakítást tud nyújtani. Igaz, tettét ő is elítélte. – Amit csinált, egy rettenetes disznóság, de semmi köze nincs ehhez az elismeréshez. Ha ez egy életműdíj lenne, akkor vitathatnánk, de ez egyéves teljesítménynek szól, az Úri muriban nyújtott alakításáért. Persze nagyon elítélem azért, amit tett, annál felelőtlenebb dolgot, mint alkoholos befolyásoltság alatt vezetni, nem lehet elkövetni, meg kell kapnia a méltó büntetését. Azonban a büntetést nem boszorkányüldözés keretén belül kell megtenni, hiszen van bíróság, vannak törvények – magyarázta a Blikknek Szinetár Miklós a hivatalos díjátadás után.
Ancsika boldogan tapsolt kedvesének, s reménykedve mondta lapunknak, hogy reméli, hamarosan véget ér ez az egész rémálom.
– Nagyon örül András a díjnak, mindenképpen el akart jönni átvenni. Én hoztam ide és viszem haza, a kislányunkra, Franciskára pedig ez idő alatt a nagymama vigyáz. Nem olvasunk újságot, igyekszünk távol tartani magunkat mindentől. Reméljük, talán már vége lesz ennek az egésznek – mondta Stohl András kedvese.
Nem akarjuk elszomorítani a táncosnőt, de a rendőrségi vizsgálat lezárultáig még egész biztosan nem... - zárul a kivételes újságírói képességekről árulkodó beszámoló.