A Magyar Nemzeti Gárda felháborodással fogadta Pősze Lajos képviselő nyilatkozatát, mely szerint a Gárda fölösleges önmutogatás. A Magyar Nemzeti Gárda soha nem tett semmit öncélúan, mindig a magyar nemzet felemelkedése volt az elsődleges szempont. Különösképpen súlyosnak ítéljük e szavakat egy olyan politikai párt tagjának a szájából, amellyel évek óta együtt küzdünk, akiket harcostársainknak tekintünk – írja fogalmazza meg álláspontját Kiss Róbert Gárda-kapitány.
Mélységesen elítéljük Pősze Lajos nyilatkozatát, és – bár egyetértünk a vélemény szabadságával – hiszünk a kommunikáció építő jellegében. Miként eddig, a jövőben is nyitottak vagyunk az esetleges problémák megbeszélésére, a „szabad sajtó” közvetítése nélkül is.
Tudomásul vettük a Jobbik által alkalmazott szankciót, azonban a Magyar Nemzeti Gárda ezt enyhe büntetésnek tartja – jegyzi meg Kiss, hozzátéve: ugyanakkor üdvözöljük Vona Gábor pártelnök nyilatkozatát, amelyben ismét tanúságot tett arról, hogy a bizalom nem hiábavaló és az együtt végigküzdött évek valóban bajtársakká tettek minket. Elvárjuk a jövőben is a markáns kiállást egymásért, hiszen úgy érezzük, a Magyar Nemzeti Gárda és a Jobbik az utolsó, valóban a nemzetért alakult szövetség, amely még hiteles maradhatott.
Bízunk benne, hogy Pősze Lajos levonta a megfelelő következtetéseket és a jövőben a romboló, meggondolatlan nyilatkozatok helyett az építő jellegű megbeszélést részesíti majd előnyben – zárul a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom közleménye.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: