Pősze Lajos
Konfliktus alakult ki a Jobbik elnöksége és frakciója között a Gárda, illetve Budaházy György melletti kiállás miatt - írja a szombati Magyar Nemzet. A napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be: a közelgő önkormányzati választások kapcsán egyre több Jobbik-tag úgy véli, hogy Budaházy György és a Gárda felvállalása a fővárosban nem hozhat plusz szavazatokat.
A cikknek önmagában talán nem is lenne hírértéke, hiszen bevett gyakorlat, hogy bizonyos időközönként az egyik politikai tábor lapja a másik tábor konfliktusairól, belháborúról, szétesés előtti állapotról ír, rendszerint egy-két "informátorra" alapozva vagy jelentéktelen apróságot nagyít fel, ezzel is próbálva zavart okozni az ellenfél soraiban. (S Orbán Gárda-ellenes készülődése idején ez egyértelműen része a stratégiának.)
Az MTI szemléje viszont így folytatódik:
Pősze Lajos a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: nem szerencsés az, hogy a párt nevével összefüggésben a legtöbben a Gárdára vagy Budaházy Györgyre asszociálnak, és ezt az álláspontot rajta kívül több frakciótag is támogatja.
És hát ilyenkor boldog a Magyar Nemzet, s hasonlóképpen a Népszabadság meg úgy általában mindenki a nemzeti radikális oldalon kívül, hiszen lám, megvan az a valaki, akit fel lehet mutatni, hogy íme az ember, ő névvel is vállalja.
De ki is ez az ember? Vajon hány olvasónk számára volt ismerős a neve a választások előtt? Vajon milyen áldozatos munkát végzett a Jobbikért vagy akár csak a nemzeti oldalon?
És vajon az álláspontját támogatóknak mekkora hányada ilyen hirtelen felbukkant karrierlovag, akik hagynának Gárdát, politikai foglyokat és csapot-papot, csak hogy kényelmesen ücsöröghessenek a Parlamentben és az önkormányzatokban jó fizetésért? Elvégre azért tűntek fel üstökösként az egyre izmosodó nemzeti párt környékén, ha csak a nemzetért folytatott harc vezérelte volna őket, hamarabb felbukkantak volna.
Közhely, hogy a hirtelen erősödő pártok felhígulnak és megtelnek karrieristákkal, akik ugyanolyan politikai zsibvásárrá züllesztenék, mint a többi pártot. S azt is tudjuk, hogy sok lúd disznót győz - de nem mindig sikerül nekik.
A szemle utolsó mondata: Balczó Zoltán, a párt alelnöke pedig azt mondta: nem hallott megosztottságról, a Jobbik egységes, továbbra is azt szeretnék, hogy a Gárda a jogszabályoknak megfelelően működjön.
Frissítés: A HírTV-nek köszönhetően Pősze nyilatkozatának folytatásával is megismerkedhet a Magyar Nemzetet nem járató halandó. És ez bizony még a fenti kijelentéseknél is botrányosabb:
A Jobbik bejutott a parlamentbe, és eltűnt már az a rendszer, amivel szemben szükség volt bizonyos lépésekre. Most már fel kell tenni a kérdést, hogy van-e szakmai haszna a Gárdának, vagy csak felesleges önmutogatás. Hozzátette: a párt akkor tud hatékonyan működni, ha a parlamenti feladatára összpontosít és nem olyan vonalat támogat, ami ellentmond a józan ész logikájának.
Imigyen szóla Pősze Lajos. A régi rendszer tehát eltűnt (hiszen forradalom zajlott le a szavazófülkékben, mint tudjuk), a hazafiakat nem üldözik, legyenek azok hunniások vagy gárdisták, a cigánybűnözést felszámolták, nem pedig tagadják a mai napig, hazánk pedig, kivonva magát a zsidó pénzügyi körök fogságából, visszaszerezte szuverenitását. Hiszen megmondta Orbán Viktor is.
Minek hát az önmutogatás, a józan észnek való ellentmondás? - teszi fel a kérdést Pősze úr, aki a jelek szerint úgy gondolta, hogy csak azért van - pontosabban volt! - szükség a Gárdára, hogy az bevigye őt a Parlamentbe. Csak éppen azt felejti el, hogy a nemzeti érzelmű magyarok (köztük a rengeteg gárdista) nem azért szavaztak a Jobbikra, hogy ilyen szavakkal köpjék szemen őket. Sőt, azért mentek át sokan a Fideszből, mert ott ezt hallották.
És most csomagoljanak a jobbikosok is?
A válasz egyszerű: ne, mert nem nekik kellene odébb állni.
(Kuruc.info - MTI - HírTV nyomán)