Nem cigányok, hanem egy szombathelyi szakmunkásképzőből különböző okok miatt hiányzó diákok verték meg a Premontrei Gimnázium futásból visszatérő tanulóit - közölte tegnapi sajtótájékoztatóján a rendőrség. A kapitány a pénteki esettel kapcsolatban egyértelműen kijelentette: sem etnikai, sem rasszista háttere nem volt a diákok megtámadásának - írja a Nyugat.hu (alább megtekinthető a teljes sajtótájékoztató).

A Felderítő Osztály vezetője, szombathelyi rendőrkapitány és a bűnügyi osztály munkatársa

A történet viszont sántít. És nem csak azért, mert először a Vas népe azt írta, cigányok támadtak, később pedig kicenzúrázta az elkövetők származását a saját szövegéből, hanem azért is, mert maguk az áldozatok is cigányokként azonosították az őket megverőket. Ráadásul a rendőrség is elismeri, hogy "Ti csicskák!" csatakiáltással támadt rájuk a horda - ez pedig köztudottan nem a norvég halászok szavajárása.
És akinek még ez sem lenne elég, jöjjön a döntő bizonyíték: a Kuruc.info megszerezte három támadó nevét: Kalányos György, Kemény Renátó és Farkas Nándor. Van még kérdés?
(Kemény Renátó nem a tipikus füstös oláhcigány, de akinek van szeme, az azért láthatja, miről van szó, ha szembemegy vele. Plusz ugye a fuksz, amit hord, meg a név kötelez. A Farkas Nándor pedig természetesen kétesélyes, Kalányos barátunk viszont sima ügy.)
És most jöjjön a rendőrség sajtótájékoztatója, melyen két jobbikos képviselő is részt vett:
(Kuruc.info)