Elmarad a nagy dobás
Orvosi utasításra mégsem demonstrál szerdán Karsai József - ezt faxon közölte a Békés Megyei Hírlappal a hős battonyai polgármester.
Mint arról tegnap írtunk (lásd alább), Karsai József egyedülálló kormányellenes tüntetésre készült a Parlament előtt: előbb öngyilkosságot tervezett elkövetni 40-50 altató bevételével, utána pedig két napig éhségsztrájkolni szándékozott.
A tervezett öngyilkosságot már tegnap este lemondta, ma délelőtt pedig faxon értesítette az egyik helyi lapot, hogy dr. Rimay István nem engedélyezi a demonstrációt - ehhez egy orvosi igazolást is csatolt.
- Tegnap este az egyik kereskedelmi televízióban nyilatkoztam, amit látott egy professzor, aki a parlamenti képviselőségem 8 éve alatt az orvosom volt. A műsor után felhívott, egy órán keresztül vizsgált. Azt mondta, sem a vérnyomásom, sem a szívem nem bírná ki az éhségsztrájkot. Ezt erősítette meg a háziorvosom is ma reggel. A családom is erősen tiltakozott, hogy megtegyem, az ellen meg főleg, hogy vállaljam a mártírhalált - nyilatkozta dr. Karsai József.
Battonya polgármestere azt is elmondta, a tervezett nyilvános öngyilkossága miatt nagyon sokan telefonáltak neki, kérték, hogy álljon el a szándékától.
- Azt mondták, rám még sokáig szükség van. Az elveim azonban nem adom fel. A figyelemfelkeltő tiltakozás más módját keresem a demokrácia védelme érdekében - fogalmazott a hős vértanú.
Tegnapi nyílt levelében még azt írta:
Ma azért vagyok itt a Magyar Parlament előtt, hogy a nyolc éves parlamenti eskümhöz
híven, ami ma is kötelez, eskümhöz híven, ha kell, az életem árán is, akár az életemet adjam a Magyar Független Örök Hazámért!!!!
Napokig nem eszem, nem iszom és megfelelő módon akár az életemet is feláldozva, ott a helyszínen megmentsem a Magyar Köztársaság Jogrendjét. Bízom és remélem, hogy mártíromságom felrázza az egész magyar nemzetet, határon innen és túl, hogy nem lehet ebben az országban egy új Rákosi rendszert felépíteni.
Köszönettel búcsúzom minden magyartól, Híveimtől és Ellenségeimtől egyaránt!
Korábban írtuk: Nagy mutatványra készül Karsai: öngyilkosság után fog éhségsztrájkolni
Friss: Karsai József mégsem akar öngyilkos lenni. Battonya polgármestere egy televíziós műsorban hétfő este úgy fogalmazott: a "beszedett altatóktól előbb fog elaludni, mint hogy komolyabb kárt tenne magában".
Az egykori MSZP-s politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában leszögezte: tiltakozó akciója nem öngyilkosság. "Én ezt már kipróbáltam korábban, egy idő után nem tudok több altatót bevenni, mert elalszom, ezért nem fogok belehalni" – magyarázkodott a saját hülyeségétől visszatáncoló idióta.
Szerinte azért van szükség erre, mert végre "keményebb módszerekkel kell harcolni a kormány ellen". "Az a sok szakszervezeti vezető, aki ebben a műsorban ült, egy fabatkát sem ér, mert csak beszélnek, nem bohóckodniuk kell, hanem sztrájkolniuk" – jelentette ki Karsai. Úgy látja, hogy itt senki se elég erős, ezért van szükség egy mártírra, de ugyanakkor egyáltalán nem számol azzal, hogy az akciójába akár bele is halhat.
A Parlament épületéhez láncolja magát, éhségsztrájkba kezd, és 40-50 altatótablettát vesz be szerdán Karsai József, Battonya polgármestere, volt szocialista országgyűlési képviselő - írja a Népszava. (Arra sajnos nem térnek ki, hogy ha valóban bevesz ötven altatót - nem fog -, hogy akar utána két napig éhségsztrájkolni, ilyen adag után ugyanis legfennebb a pokolban tehetné ezt - a szerk.) A politikus akár az életét feláldozva is tiltakozna a Fidesz kormányzása ellen, ami állítása szerint rosszabb, mint a Rákosi-rendszer volt. "Fel kell rázni az embereket a passzivitásból" - mondta a komcsi lapnak.
"Én ilyen rendszerben nem akarok élni" - jelentette ki Karsai, aki 21 pontban szedte össze, miért kezd - "a Parlamenthez odaláncolva" - éhségsztrájkba. Karsai azt mondta, hogy más eszközök teljesen hatástalanok a Fidesz ellen, s "szükség van egy mártírra, aki felrázza a passzivitásból a magyarokat".
Battonya polgármestere nyílt levelet is írt Orbán Viktornak, mely így zárul: "Köszönettel búcsúzom minden magyartól, Híveimtől és Ellenségeimtől egyaránt!"
(Kuruc.info - Népszava - ATV - MNO - Beol nyomán)