Egy fajtajelleges komcsi
Vörös T. Károly jelenlegi főszerkesztő határozott időre szóló szerződése 2011. június 30-án lejár. Nem hosszabbítottak neki. Átmenetileg egyik helyettese veszi át a feladatokat.
A Népszabadság Zrt. közgyűlése 2011. július 1-től átmeneti időtartamra Tóth Leventét bízta meg a főszerkesztői feladatok ellátásával. Az eddigi helyettes megbízatása a Népszabadság új főszerkesztőjének munkába állásáig tart, akit a kiadóvállalat pályázaton kíván kiválasztani - tudatta a Ringier Kiadó.
Vörös T. Károly jó kommunistaként 1987-ben csatlakozott a Népszabadsághoz, 1990-től kezdve a lap kulturális rovatát majd a társadalompolitika és kultúra rovatot vezette. A lapot főszerkesztőként 2004. február 11. óta irányítja.
Tóth Levente 1967-ben született Kisterenyén. A budapesti Apáczai Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE jogi karán szerzett diplomát. Húszéves kora óta foglalkozik újságírással. Pályáját a Népszabadságnál kezdte, majd dolgozott a Világgazdaságnál, a Figyelőnél és a Napi Gazdaságnál. 2002-ben visszatért a Népszabadsághoz, amelynek gazdasági rovatát vezette 2010 elejéig. Ekkortól a Népszabadság főszerkesztő-helyettesévé nevezték ki.
A tulajdonosok köszönetüket fejezték ki Vörös T. Károly munkájáért.
(FN nyomán)