Név szerinti szavazással döntött az Országgyűlés a Jobbiknak a Hit Gyülekezete állami támogatásának megvonását célzó javaslatáról.


Mirkóczki Ádám és Szávay István javaslata szerint az életellenes cionista szekta kikerült volna az új egyházügyi törvény második kategóriájából, amely azokat a vallási közösségeket tartalmazza, melyekkel az állam külön megállapodást köt. (Az elsőbe tartoznak – bár nem ez a hivatalos elnevezés – a történelminek tekintett egyházak, a harmadikban az egyszerűen csak elismert egyházak.)
A kínos kérdésre adandó válasz alól számos kereszténydemokrata honatya gyáván, a szavazásról való távolmaradásával igyekezett kibújni, ugyanakkor több KDNP-s képviselő nyíltan, voksával is kiállt a Hit Gyülekezetével való állami szerződés mellett, támogatva a zsidó gyökerű szektát.
A szélsőségesen Izrael-barát, keresztényellenes, iszlámellenes, destruktív szektariánus vonásokat mutató „egyházzal” szemben a kormánypártok soraiból kizárólag Wittner Mária fideszes képviselő, '56-os szabadságharcos, és két párttársa, köztük Kulcsár József mert szavazni.
(Barikád nyomán)