Mai második, a Neten csak és kizárólag nálunk olvasható Magyar Nemzet-szkennelésünk következik az általunk is „imádott”, a cigányokat kifejezetten bűnözésre (pl. önkényes lakásfoglalásra) uszító, a Soros meg Richard Field által is pénzelt TASZ, valamint kis védenceinek hazugságairól. Kötelező, igen korrekt anyag ez is, akárcsak az előző, mai szkennelésünk!
Konfliktusokat gerjeszt a TASZ?
A rendőrség szerint nem volt romaellenes motívumuk a „jogvédők" által feltárt állítólagos ügyeknek
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nem a jogot védi, hanem konfliktusokat és indulatokat gerjeszt, s ezt tudatosan teszi — jelentette ki lapunknak Németh György. A cigánykérdéssel is foglalkozó szociológus ezt annak kapcsán mondta, hogy szerinte a jogvédő szervezet három olyan, a romákat súlyosan érintő eset miatt tett feljelentést és emelte fel a szavát, amelyek szinte biztosan meg sem — vagy nem úgy— történtek.
A rendőrség szerint nem volt cigányellenes motívuma annak a három, tavaszi gyöngyöspatai esetnek, amelyben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) tett feljelentést - adta hírül tegnap a Hvg.hu. A TASZ abból a tényből jutott erre a következtetésre, hogy a rendőrség csak szabálysértést állapított meg, s az ügyeket összevonva így küldte át a bíróságnak, amelyről - panaszkodott a TASZ - még csak hivatalos értesítést sem kaptak. Ha a rendőrség nem zárta volna ki a rasszista motívumot, akkor szabálysértési ügy helyett bűnvádi eljárásról lenne szó.
A portál három esetet ír le. Egyikben egy roma fiatalasszony édesanyja házában tartózkodott többedmagával, amikor egy baltával felszerelkezett férfi és egy szőke hajú nő (akikben a Betyársereg tagjait vélték felfedezni) bementek a kertjükbe egészen a ház bejáratáig. A férfi a fiatalasszony kiskorú gyerekeinek és a szomszédoknak a füle hallatára, ordítva fenyegette a jelenlévőket: „A véretek fog folyni, azzal lesz kifestve a ház! Haljatok meg mind, mert cigányok vagytok!", majd odalépett a fiatalasszony édesapjához, aki éppen a lépcsőn ülve nokedlit evett, és erőből úgy felcsapta az állába a tányért, hogy az kettétörött. (Kuruc.info:ezzel a TASZ-anyaggal már régebben is akartunk foglalkozni, éppen a képtelensége miatt. A cigók ugyanis olyan alacsony IQ-val rendelkeznek, hogy még azt sem fogják fel, hogy ha valakit „be kell mártani” a rajvédőknél, zsidóknál, azt legalább úgy tegyék, hogy azoknak ne a jellegzetes cigány szavajárást [„a véretekkel lesz kifestve a ház”, „a rák egye ki a beled” meg hasonló multibölcsességek – ilyet egy fehér soha nem mondana, sőt] hazudják. Az „életszerűségről” [persze, egy hazafi be mer ám egyedül(!) merészkedni a cigánytelep kellős közepére, 50-100 felfegyverzett vadállat közé!] nem is beszélve. Nos, ahogy a Nemzet korrekt anyagából is kiderül, természetesen ez az „eset” is hazugság volt. Mint minden hasonló.) A másikban, valószínűleg ugyanaz a férfi néhány száz méterrel arrébb, a romasoron minden előzmény nélkül elkezdett ordítani, szitkozódva, káromkodva patkányoknak titulálva a jelenlévő cigányokat. Miután visszaszóltak, a férfi feléjük rohant, és a kapuban, kétlépésnyi távolságra elővette a baltát és az ostort, és azt ordította: „Te büdös retkes cigány, a kurva anyádat!"
Ekkor a vele levő nő lefogta és elrángatta, azonban még két alkalommal újra a kapuhoz rohant, és azt üvöltötte: „Rohadt cigányok, a véretekből fogom felépíteni az új házamat ide, a cigánysorra!" (Kuruc.info:hadd utaljunk megint csak az „életszerűségre”: ki az a hülye fehér, aki a cigánysor közepére akarnak magának házat építeni?) Mindeközben, nyomatékot adva szavainak, a baltájával feléjük suhintott úgy, hogy ügyfelünk kétéves kislányának fejétől pár centire sújtott le a penge. A harmadik ügy egy roma kismama megfélemlítése volt, aminek következményeként megindult nála a szülés - legalábbis a TASZ szerint.
Németh György cigánykérdéssel is foglalkozó szociológus kétségesnek tartja, hogy ezek az esetek akkor és így, vagy egyáltalán megtörténtek. Ezekről az ügyekről eddig nem lehetett hallani a médiában - leszámítva a cigánysor egyik házának ablakán bedobott két követ (Kuruc.info:amelyben szintén kiderült, a korcsok hazudtak, mert minden egyes médiumnak teljesen mást mondtak) -, miközben ennél kisebb horderejű esetekkel is tele volt tavasszal a sajtó. Gyöngyöspatán, főleg a cigánysoron, hemzsegtek a rendőrök, ezért elképzelhetetlen, hogy egy idegen másodmagával (ráadásul egy nővel) baltával és ostorral besétál a cigánysorra, ahol legalább tucatnyi rendőr s száz-kétszáz cigány lakos jelenlétében az elmondottakat teszi, és nemcsak agyonütni nem jut eszükbe, hanem a rendőrökhöz rohanni sem, hogy vegyék őrizetbe, amire a helyszín és a balta önmagában okot ad. (Kuruc.info:meg persze az „életszerűséget” igazoló egyéb megjegyzéseink)
Kérdésünkre, hogy miért teszi ezt a TASZ, Németh azt a magyarázatot adja, hogy korunk balliberálisainak egyfajta lelki szükséglet az ellenségkép, ahogy a nemzetiszocialistáknak a zsidók, a nemzetközi szocialistáknak (a kommunistáknak) a „burzsujok", a „kizsákmányolók", a tőkések stb. voltak azok. Gyöngyöspata polgárai az őket ért sérelmek, megaláztatások, atrocitások, egyebek elleni védelemül behívták a „szebbjövősöket", tudva, hogy akkor nagy erővel megjelenik az általuk addig hiába várt rendőrség. A nem cigányok, ahogy a cigányok is, soha nyugodtabban nem hajthatták álomra fejüket. (Kuruc.info:mi van?! Eddig – a ballib média, a rajvédők stb. tolmácsolásában - úgy tudtuk, hogy a SzJPE megjelenésével totális nácifasiszta terror vette kezdetét a településen, szegínromákokat még vásárolni se engedték a gonoszrasszerek... most meg a Nemzet ennek az ellenkezőjét állítja? [Gyk. irónia...])
Az eseményeknek ez az olvasata, az innen induló politikai diskurzus azonban nem felelt meg a ballib politikai erőknek és a cigány értelmiség egy részének sem. Ezért előállítottak egy másik politikaidiskurzus-keretet: Gyöngyöspata a béke szigete volt, leszámítva a „rasszista" nem cigányok rágalmait, hogy őket a cigányok részéről sérelmek, megaláztatások, atrocitások stb. érték. Ez abban kulminált, hogy behívták a rasszista, a helyi cigányságot fenyegető és megfélemlítő gárdát, bár azonnal és nagy létszámmal megjelent a rendőrség, az is rasszista lévén, nem nyújt védelmet számukra. Tehát nem a cigányság a fenyegető, éppen ellenkezőleg: ő a fenyegetett, s ennek bizonyítékait – bár meglehetősen izzadságszagúan, nyilvánvaló valótlanságokat gyűjtve csokorba - szállítja a TASZ.
Arra a kérdésünkre, hogy ez tekinthető-e új politikai képletnek, Németh azt válaszolta, hogy nem, s van egészen közeli példája is: a Rajk-per. A Rajk-per - ez többek között Schmidt Mária kutatásaiból is tudható - azért indult, hogy ellensúlyozza az Egyesült Államokban folyó ügynökhisztériát. Az Egyesült Államok ekkoriban ismerte fel, hogy milyen mélyen és nagy számban épültek be a szovjet ügynökök az államgépezetbe. A Rajk-perrel a keleti tábor azt bizonyította, hogy ezt az „imperialisták" még mélyebben és még nagyobb számban tették meg. Ma már, bő hatvan évvel a történtek és két évtizeddel a kommunizmus összeomlása után az igazság egyértelmű.