Az alábbi mocskolódás Földes András tollából származik, változtatások nélkül közöljük.
Mi történne, ha egy nyolcadik századi székely időgéppel a jelen Budapestjére utazna? Nyilvánvalóan teljesen meg lenne zavarodva, fogalma sem lenne, hol van, Zuglót kivéve ugyanis mindenhol csak a lehetetlenül modernkedő betűkkel írják az utcatáblákat.

Földes András honlapja. Úgy tűnik ő sem csak a "lehetetlenül modernkedő" betűket ismeri
Ezt a sokakat izgató problémát orvosolta ma az ötödik kerületi közgyűlés, amikor elfogadta a javaslatot, hogy a Belváros új főutcáján székely rovásírással is feltüntessék: Belváros. Így a Budapest közepére tévedt székely időutazó pontosan tudja majd, hol jár. Már persze abban az esetben, ha a belváros szót értelmezni tudja, amely ebben a formájában és értelmében a nyolcadik században nem létezett.
A döntés súlyát jelzi, hogy a jobbikos Hadházy József javaslatát maga Rogán Antal belvárosi polgármester terjesztette a képviselő-testület elé, majd a Fidesz és a Jobbik szavazataival fogadták el. Üdvözöljük a nemzeti összefogást, amely végre megszüntette az időutazók diszkriminációját, rajtuk kívül ugyanis, ahogy a példák mutatják, még korunk rovásírás-fetisiszta jobboldala sem tudja elolvasni a használatból kikopott jeleket.
Reményünket fejezzük ki továbbá, hogy a kezdeményezés nem áll meg itt, és az Október 6.-a utca végén kőbe vésett felirat mellett karámot is felállítanak a derék székely időutazó lovának.
(Képviselőfunky)
Friss: Székely olvasónk reakciója Földes firkálmányára
Az alábbi kis irományra lettem figyelmes a minap.
Történt ugyanis a napi "szaksajtó" és nemzeti sajtó olvasgatása után az index.hu weboldalra tévedtem. Képviselő Funky rovatban megakadt a szemem Földes András írásán: Rogán nem diszkriminálja a székely időutazókat címen.
Magam is Erdélyben születtem, az 1990-es esztendő óta élek az "anyaországban", ahogy otthon Erdélyben nevezzük a mai Magyarország területét. Kiváltképp kíváncsi voltam mi sülhet ki ebből, de gondoltam jó biztos nem.
A blogger eljátszik a gondolattal ha ma Budapestre tévedne egy erdélyi magyar akkor teljesen meg lenne zavarodva, nem tudná hol is van éppen. A bejegyzés "írói" gondolatsorán haladva nyilvánvalóan azért, mert nincs feltüntetve rovásírással az adott utca, tér stb. Ebből következik az én olvasatomban hogy a székely: vagy nem tud olvasni, vagy ha tud is akkor sem magyarul "ugyanis mindenhol csak a lehetetlenül modernkedő betűkkel írják az utcatáblákat". Ezek után már valószínűleg már gondolhatnánk, hogy tudni fogja merre van éppen az a belváros. A blog írója rendkívül gúnyos és lekicsinylő modorban teszi hozzá: "Már persze abban az esetben, ha a belváros szót értelmezni tudja, amely ebben a formájában és értelmében a nyolcadik században nem létezett."
Kérdezem én, hogy tudja-e egyáltalán Földes András, eme 8. századra vonatkozó kijelentéséből kiindulva, merre is van Erdély, kik lakják (és most itt nem a Kárpátok Géniusza által betelepített több millió szőröstalpú oláh pásztorra és azok kommunista pribék szekus leszármazottaira gondolok) és mióta?
Milyen nép vagy csoport esetleg vallás nevében írta ezen sorokat: "Üdvözöljük a nemzeti összefogást, amely végre megszüntette az időutazók diszkriminációját, rajtuk kívül ugyanis, ahogy a példák mutatják, még korunk rovásírás-fetisiszta jobboldala sem tudja elolvasni a használatból kikopott jeleket" (Kíváncsi lennék arra, hogy Földes András aki a honlapján héber idézettel indít vajon tudja e olvasni a talmudot?)
Majd a mélyenszántó kijelentés a végén még (ha ez eddig nem lett volna elég) tovább megy: "Reményünket (kiknek a reményét?) fejezzük ki továbbá, hogy a kezdeményezés nem áll meg itt, és az Október 6.-a utca végén kőbe vésett felirat mellett karámot is felállítanak a derék székely időutazó lovának". Mintha a székely olyan primitív lenne, hogy most a "fejlett világban" még mindég lovon vagy szekéren közlekedne.
Nyilvánvalóan ezek a burkolt kijelentések funky stílusban íródtak, már ha van egyáltalán ilyen. A blogger mosolyra deríti a kedves index olvasót, az átlag pesti agymosott, kizsigerelt saját kárán és történelmén nem okuló nyárspolgárát.
Csak engem nem és valószínűleg a hozzám hasonló, primitív, római írásjelet nem ismerő itthoni és otthoni honfitársaimat.
Egy székely "időutazó"