A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a tegnapi nap folyamán megtartott testületi ülésén Tiffán Zsolt megyei elnök, országgyűlési képviselő bebizonyította, hogy nem egyeztethető össze a parlamenti képviselőség más tisztségekkel.
A megyei elnök a közgyűlés egyharmadánál bejelentette: országgyűlési képviselőségéből adódó feladatai miatt elhagyja az üléstermet. Ekkor még olyan lényeges napirendi pontok voltak hátra, mint a területfejlesztési tanács által előterjesztett döntések, a megyei külkapcsolatokról szóló előterjesztés vagy éppen Baranya megye rendezési tervének elfogadása.
A Jobbik megyei frakciója felszólítja Tiffán Zsoltot, haladéktalanul döntse el, hogy megyei elnökként vagy országgyűlési képviselőként kívánja-e folytatni, mivel a hatszázezres megyei tiszteletdíja méltatlan az eddig végzett munkásságáért. Ne várja meg 2014-et a döntés meghozatalával, amikortól a törvény értelmében országgyűlési képviselő más tisztséget nem tölthet be! A 2012. január elsejével megválasztott megyei elnök az elmúlt három hónap alatt és a tegnapi nap folyamán bebizonyította, nincsenek politikai „supermanek”, még akkor sem, ha a kétharmados narancsos úthenger ezt lehetővé tette számára. Az eredményes megyei munkához teljes emberre van szükség, mert Baranya megyét az út szélén hagyta a Fidesz kormánya és megyei frakciója - áll a Baranya Megyei Közgyűlés Jobbik-frakciójának közleményében.