A kormány 34,4 millió forintot különített el arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok negyvenegyedik elnökének, George H. W. Bushnak szobrot állíttasson a magyar fővárosban. Az amerikai politikus szobrának elhelyezését hazánkban semmi nem indokolja, ezért a Jobbik úgy véli, ez az intézkedés nem más, mint annak bizonyítéka, hogy a kormány szolgai viselkedést tanúsít a tengerentúli nagyhatalom irányába.

A Jobbik azt javasolja, hogy ha a költségvetésben rendelkezésre állnak ilyen pénzösszegek, akkor a magyar történelem, irodalom vagy a hazai politika kiváló alakjainak, híres eseményeinek állítsanak emlékműveket. Amennyiben a kormány nem talál megfelelő személyt vagy témát a szoborállításra Magyarország történetéből, a Jobbik szívesen tesz javaslatot erre vonatkozóan, mielőtt az Amerikai Egyesült Államok összes elnöke szobrot kapna fővárosunkban.

"Az Amerikát és Izraelt egyesítő kötelékek felbonthatatlanok"...
A Bush-szoborra elkülönített 34,4 millió forintból egy olyan alapot is létre lehetne hozni, melyből a mentálisan súlyosan sérült emberek kezelését biztosítják, akik meggyalázzák hazánk történelme kiemelkedő alakjainak emlékművét - írja közleményében Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti elnöke.