Csoportosan elkövetett rablás, felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság ügyében vett csütörtökön hajnalban őrizetbe a Soproni Rendőrkapitányság három "fiatalt". Negyedik társukat még keresik.
A négy tagú társaság szerda éjszaka kezdte meg „inzultáló körútját" Sopron belvárosában.
Először a Deák téren két sétáló fiatalt állítottak meg, tipikus cigány módon cigarettát kérve tőlük, melyet a sértettek megtagadtak. Ezen felháborodva a négy támadó, a fiúkat jól helybenhagyva, cigarettájukat elvette, majd továbbállt. Egy órácska elteltével ismételten a Deák téren bukkant fel a „garázda négyes", akik mindannyian helyi, többször büntetett "fiatalok".
Először egy 18-20 év körüli fiútól vették el pár ezer forintját, majd pár perc elteltével két, a téren tartózkodó férfiba kötöttek bele. Szidalmazták és késsel fenyegették meg őket, majd a két férfit is többször megütötték, akik a bántalmazástól könnyű sérüléseket szenvedtek.
A kiérkező járőrök a helyszín közelében, a sportpályán elrejtőzve találtak meg kettőt a cigánybűnözők közül. Harmadik társuk hajnalban sétált be a kapitányságra, cimboráit keresve. Negyedik társuk szökésben van.
(Kisalföld nyomán)