Az ügyet jól ismerő olvasónk írja:
Mint sokan tudják, Tarnabodon a közelmúltban tüntetés volt, mert az önkormányzat csődje miatt nem tudja kifizetni a szociális segélyeket. Hogy miért jutott a falu ebbe a helyzetbe, kik a felelősök, ezt az itt élő emberek látják igazán. Így érthető, hogy a tüntetésen a fizetett 6 emberen (500 Ft-os emberek) kívül nem volt senki.
Pénteken a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló segélyeseknek tartós élelmiszer-adományt osztott. Az adományosztás az utóbbi két évben megszokott menetrend szerint ment most is. Az adományt az önkormányzatot uraló uzsorások, vagyis a képviselő-testület tagjai osztották, persze kimazsolázva, és a javát ők vitték haza.
Báder Emil alpolgármester (a maga 150 000-es fizetésével nyilván rászorulóként), aki ellen a Nógrád-megyei Rendőr-főkapitányság többek között uzsora-bűncselekmények miatt folytat nyomozást, az autóját roskadásig rakta az adományba kapott élelmiszerrel. Nem egy családnak való adagot hordott be az autójába. Pető Zoltán polgármester, a nyomozás másik gyanúsítottja, az 500 000-es fizetésével (egy olyan faluban, ahol a 800 lakosból 600-an 22 800 Ft szociális segélyből élnek ) szintén rászoruló lehet, mert ő is felvette a csomagját, bár elég gúnyosan azt mondta, "a kutyáimnak jó lesz".
A szeretetszolgálat által működtetett tarnabodi Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház vezetője, Kálosiné Tóth Katalin, aki több mint 200 000 Ft fizetést kap, már nem érezte magát annyira rászorulónak, mert, bár ő is telerakta az autóját, de az adományból csak a jobbakat kiválogatva: Kinder csokoládé, liszt, olaj. Az a literes andalúz szósz pl., aminek 4 nap múlva lejárt a szavatossága, már nem kellett. A képeken látható, amint a polgármesteri hivatal előtt, ahol az adományosztás volt, a szeretetszolgálat által átvett általános iskola egyik tanára, Pataki Sándor a szintén a máltai iskolában gyermekfelügyelőként dolgozó önkormányzati képviselő Pusoma István autóját rakja tele az adományokkal.




Hogy mennyire dugig rakták, arról sokat elárul, hogy a képviselő felesége még be akarta küldeni a férjét egy újabb adag csokiért, de ő azt mondta: "hová, már teljesen tele van az autó". A képeken háttal fekete öltönyben látható Pető Zoltán polgármester, némelyiken az alpolgármester és a polgármester felesége is. Persze ne gondolja senki, hogy ők ilyen érzéketlenek lennének, a valóban rászoruló éhező emberekkel nem foglalkoznának. Már a jövő héten eljut ez azokhoz, akiknek szánták, csak majd kamatra. Pető Zoltán többek között ebből fizeti azokat, akik valamilyen tisztességtelen dolgot megtesznek neki. Ilyen pl. amikor a nyílt utcán az őt nyíltan kritizálóval hangosan ordítoznak, lehordják mindennek. Na ilyenkor még jut egy kis extra adag az adományból. Nyilván erre adják az adományozók!
A következő héten érkezett még egy adag adomány, jobb fajta tésztával, de ebből már csak a csókosok kaptak, aki nem tartozott ebbe a kivételezett körbe, annak csak a még néhány napig szavatos 10 L-es savanyú-csípős szósz járt. És ez így megy már a választások óta minden segélycsomaggal, adománnyal, vetőmaggal és felnevelésre szánt állattal. Ezek miatt rendőrségi feljelentés is történt, amelynek eredményeként Báder Emilnél és Pusoma Istvánnál házkutatást tartottak, és lefoglalták a náluk talált, az adományból származó értékesebb tartós élelmiszereket.



Miután a Heolon megjelent cikkhez érkezett olyan hozzászólás, amely utalt ezekre a visszaélésekre, a Máltai Szeretetszolgálat megkeresett fideszes országgyűlési képviselőket, hogy megmagyarázzák az adományok körüli "anomáliákat" és a támogatásukat kérjék, így tussolva el a botrányt.
Bár nem tartozik szorosan az adományokhoz, de mindenképpen le akartam még ezt is írni, annyira felháborító. A múlt héten bent volt a hivatalban egy idős nő segélyért, Pető pedig azt mondta neki: "minek, őszre innen úgyis minden magyar megdöglik".
(A polgármester és a gyermekház vezetője magyar, az alpolgármester és a képviselő-testület cigány. A polgármester MSZP-s volt, jelenleg a DK felé kacsingat, az alpolgármester lungodromos - a szerk.)
(Kuruc.info)