Szeretném világossá tenni: a tanárverések csak a jéghegy csúcsát jelentik. Az iskolákban elborzasztó fegyelmi állapotok uralkodnak, a pedagógusok képtelenek rendet tartani. Jó lenne továbbá, ha mindenki megértené már: az iskolai anarchia és felfordulás a liberalizmus következménye. A liberalizmusé, amely az élet három kulcsfontosságú területén is teljes káoszt eredményezett.

Az iskolákban lerombolta a tanári tekintélyt, és a "tanulói jogok"  mértéktelen túlhangsúlyozásával  ellehetetlenítette az oktatást. Aztán az igazságszolgáltatást is tönkretette, mert a bűnözők érdekeit védelmezi a becsületes, törvénytisztelő emberek kárára. És végezetül a liberalizmus a felelős a családi kapcsolatok teljes szétzilálásáért.

Úgyhogy Hiller haver jobb, ha hallgat. Ő nem felelős talán a liberalizmus hazai pusztítása miatt? Nem a liberálisokkal együtt kormányoz? Nem a liberalizmust terjeszti a médiájuk? Felemelte ő a szavát valaha is a liberalizmus ellen? És most, hogy néhány tanárverési eset nyilvánosságra került, ennek a szerencsétlennek semmi más ötlete nincs, mint hogy összehív egy bizottságot. Te okostojás, te! Hát miért nem évekkel ezelőtt hívtad össze azt a bizottságot?  Hát nem tudtad, te nagyokos, hogy mi folyik az iskolákban? Jó, jó, te sose tanítottál se középiskolában, se általános iskolában. De hát csak beszélgetsz néha a közoktatásban dolgozó tanárokkal, ha már egyszer miniszter lettél, vagy nem? De akkor mi a fenét csinálsz?

Eszembe jut most, hogy amikor Mikola István  a 2006-os választásokon valami megjegyzést tett az "iskolai körmösről", az egész szemét média, meg az MSZP-SZDSZ rászállt. Pedig ő akkor is csak szerette volna ráirányítani a figyelmet a tragikus iskolai fegyelmi állapotokra. A médiát egyébként is súlyos felelősség terheli, mert hülye műsoraikkal a gyerekeket megvadítják. Ott, ahol Győzike a példakép, miért csodálkozunk, ha a diákok vadak, erőszakosak, és csak a pénz érdekli őket?

És kik voltak azok a pártok és politikusok, akik nem akarták sem a hittan, sem az erkölcstan tantárgy bevezetését az iskolai oktatásba? Hiller haver miért nem akkor hívta össze a bizottságát? De a tanároknak is fel kell hagyniuk a talpnyalással, lapítással, ideje sarkukra állniuk, és fellépniük a nemzetgyilkos liberalizmus és hazai szekértolóik, mindenekelőtt az ifjúság félrenevelésében és megrontásában élen járó médiumok ellen. 

P.O.