Olvasónk tapasztalata a minap az alábbiakat. Tegyük hozzá: a retkek csak azért tudtak így viselkedni, mert a magyarok a bamba pofájukkal meredtek a semmibe, amolyan kádári elgondolás alapján: „csak nagyobb baj ne legyen”.
Mai napon hazafelé tartva a villamoson utaztam. Ugyan úgy teltek a megállók ahogy szoktak, egészen addig míg 5 (öt) darab cigány fel nem szállt. Két nő és három férfi. Úgy 30-40 év körüliek lehettek. Drogos kinézetük, belassult dühös beszélgetésükre figyelmes lett az egész villamos. A két nő beszélgetése ebből állt: "Sok kis ge*i iskolás jön haza az iskolából. Egész nap ülnek basz* meg. Nem elég nekik az ülésből. Hány hónapban is jársz? 4? Ja nem 6"
Obszcén szóhasználatuk megfélemlítette a mellettük ülő kb. ötödikes kislányt. A hat hónapos terhesnek vallott nő megunta az állást és a mellette ülő öregasszony vállára ült. Szó szerint. Szegény idős hölgy az ijedtségtől átadta a helyét. Mire cinikusan kötözködni kezdtek a cigányok. Nem akart balhét, ezért fogta magát és leszállt.
A cigányok nem hagyták ennyiben. A másik nő ötletet merítve a mögötte ülő vézna 30év körüli férfi vállára ült. A férfi megemlítette, hogy leszállhatna a nyakából. Mire az egyik bedrogozott szakadt cigány nyakoncsapta, figyelmeztetve, hogy "kussolj el haver. Még egy ilyen és úgy pofánba**lak hogy ottmaradsz."
Szerencsére végállomás következett. Mindenki leszállt. A két cigány nő követte a vézna férfit majd belekötöttek, hogy adja oda a pénzét. Természetesen nemet mondott, erre az aljas cigány, aki a villamoson is megütötte, most földre is terítette.(Ekkor a tömeg körbeállta őket úgy mint az amerikai filmekben, mikor az iskolában verekednek... Senki nem segített...senki. Mindenki csak bámulta őket.) A terhesnek vallott cigány nő rávetette magát, és elkezdte leráncigálni az övtáskáját....
Innentől már lehet tudni a végét...
(Egy olvasó)