Az RTL Klub Heti Hetese ezüstvasárnap ünnepi számmal örvendeztette meg az ország több milliós keresztény lakosságát. Bizonyára a vallási megbékélés és a tolerancia jegyében. Az újranézésre méltó műsor a közelgő karácsony előtti várakozást, az adventet kihasználva közöl információkat a kereszténység bölcsőjétől napjainkig, sok esetben filozófiai mélységeket is érintve. 



Hajós András például éles elmével megállapítja, hogy bizony nincs is Mikulás. Hogy a kereszténységnek mi köze a Mikuláshoz, azt majd bizonyára egy későbbi műsorban fejti ki, de alapvetően fontos megállapítást tesz. Bizony dicső dolog leszámolni a gyermekkori hiedelmekkel, még ha esetében ez kicsit későn is történt meg. Immáron bátran vágja a képernyő előtt ülő, egyszerűbb (ostobább) keresztény emberek arcába, hogy Mikulás bizony nem létezik. Jézuska meg főleg nem hoz fát, és különben is, hülyeség az egész jászolos mese. Szeretet kell, b... meg, igaz?
 
Úgy tűnik, Bandi nem ismeri, mit mondott a dalai láma hasonló dolgokról. Valami olyasmit, hogy pl. a buddhisták a tudományos megközelítést fogadják el a természet leírásával kapcsolatban, de tiszteletben tartják a saját ősi mondáikat. Nem baj, Hajós, még pár újjászületés, és te is eljutsz ide.
 
Ha valaki számára egy vallásnak az a lényegi vitapontja, hogy csinált-e Jézus bort a vízből, feltámasztotta-e úgy konkrétan a halottat, vagy létezik-e Visnu isten, akkor jobb, ha nem a tévében értekezik ezekről a dolgokról. Mert Hajósok, Hernádik, Gálvölgyik, Teddik és Jáksók, minden szabályt és tabut le lehet dönteni. Ugyanis sok dolog pusztán hagyomány. Hagyomány a karácsony, az, hogy nem cibálunk ágyba 8 éves kislányokat, hogy nem ölünk, hogy a szüleinket tiszteljük, hogy nem sz@runk az asztalra és hogy a nők a női, a férfiak a férfi WC-be járnak. Ez mind csak ostoba hagyomány, ezeket el lehet törölni. Csak azért tartsuk be, mert valami hülye régen kitalálta? Legyünk haladók. És akkor mi marad, RTL Klub és Heti hetes? Mónika show-k, travik és más elmebetegek, akik majd fogatlanul vigyorognak a tévében délutánonként az ifjúság épülésére?
 
Mielőtt bárki azt gondolná, hogy „humoristáink” esetleg nem tudnák, hogy ez a verbális ámokfutás bánthatja sok ember vallásos érzületét, akkor őket ki kell, hogy ábrándítsam. Jáksó dől a röhögéstől, hogy hétfőn az egész radikális/keresztény oldal fújni fog a műsorukra. Az Jáksó, aki japán kislányokról és hasonlókról tömi a bulvárt, miközben gyaníthatóan... hát más, na. De a japán kislányok messze vannak, így nehéz felróni neki, hogy nem szerez egyet sem házi használatra.
 
Egyébként érdeklődve várom a Heti Hetes különszámát ezzel a másik hülye hagyománnyal kapcsolatban (ami aztán ténylegesen, elejétől végéig legenda)... ez holokauszt, vagy mi... Bizonyára megvitatásra kerül Anna Frank golyóstolla, a falakból nyom nélkül távozó Ciklon-B, a bibliai csodákat kenterbe verő csodás szabadulások, a latrina-orgiák és Elie Wiesel fodrásza.
VJack