Egy 72 éves hölgy kért meg arra, hogy ezt a levelet küldjem el Önöknek. Ő nem tudja megírni, több okból - alább kiderül -, így tollbamondta nekem.

A hölgy kilakoltatás előtt áll és szeretné, ha történetét megismerhetné sok ember, továbbá azt is, milyen kitűnő nemzeti kormányunk van, aki tényleg nem hagy senkit az út mellett. Legalábbis szóban...
Történetünk (sajnos, nem kitalált) szereplője a főváros közelében lakik egy családi házban.
Valamikor szebb napokat is megélt. A házat férjével építették, zömében hitelből. Aztán férje, akivel szeretetben, békességben éltek és - nem mellesleg - együtt vittek egy kiskereskedéssel foglalkozó vállalkozást, váratlanul elhalálozott. Nem sokkal rá, négy évvel később fiát is elveszítette, aki súlyos daganatos beteg volt. Innentől kezdve teljesen egyedül maradt.
Szorgalmas asszony volt, bár már nyugdíjas korú, de nem vonult vissza, tudta a kötelességét, tovább dolgozott – bár segítséggel, mert azt a kiskereskedői tevékenységet, amit férjével csináltak közösen, egyedül nem bírta volna.
A házat el akarta adni, hiszen egymagának már túl nagy volt. Igen ám, de közben a banki hitel közel a duplájára emelkedett, ezáltal a befolyt eladási ár nem fedezte volna az igencsak felduzzadt hitelt... Még egy apróság: nem volt rá vevő. Az ingatlan ugyanis nem szuper helyen van.
Itt nincs vége a történetnek!
A vállalkozás feladására, tevékenysége beszüntetésére kényszerült, önhibáján kívül. Valószínűleg az elszenvedett veszteség kikezdte egészségét, ami rohamos romlásnak indult. Először jött egy cukorbaj. Majd mára szinte teljesen megvakult, csak látásmaradvánnyal rendelkezik, azzal is csak egyik szemére - fehér bottal jár. Emellett egy ritka betegség is megtámadta, a myasthenia gravis: teljes izomgyengeség. Egészségi állapota megromlásával ellehetetlenült, anyagi helyzete bizonytalanná vált. Tartalékát – ami nem volt sok amúgy sem – pillanatok alatt felélte. Értékeit adogatta el, amíg volt.
Nem tudta fizetni a hitel törlesztőrészleteit, a többit már nem nehéz kitalálni. A banki hiénák és a maffia kezébe került. Nemrég megkapta a végrehajtási értesítést, innen kezdve nyugdíja 33%-át is letiltatta a végrehajtó, emberbaráti szeretetből.
Innen az események felgyorsultak: mára ki van kapcsolva a gáz, nemsokára a villany következik.
Nos, így lesz otthontalan, így kerülhet utcára valaki saját hibáján kívül.
És itt szeretné megköszönni a magyar kormánynak, Orbán Viktor úrnak azt a sok áldozatot, amit érte hoztak, mert itt minden magyar ember fontos és a nemzeti kormány senkit nem hagy az út szélén...
(Olvasónktól)