Hungaricum! A magyar kezdeményezésről beszél az egész világ!


Benke László ajánlásával
Óriási szenzációként értékelik a világ legnagyobb hírügynökségei azt a Magyarországról induló kezdeményezést, mely Rogán Antal V. kerületi polgármester fejéből pattant ki a 2009. március 15-i budapesti ünnepségekkel kapcsolatban, és amit már-már az eddig elképzelhetetlennek tartott világbéke elhozójaként kezelnek külföldön.

Mint ismert, a valaha vehemensnek látszó fideszes politikusként ismert Rogán az "erőszak" és az ezzel együtt járó tojásdobálás helyett a tojások központi helyen történő elhelyezését és a megdobni kívánt személy részére kis üzenet elhelyezését javasolta az erre kihelyezett urnában.

Magyarországon azonnal magáénak érezte az ötletet minden szakszervezet. Közös nyilatkozatukban becsszóra ígérik, hogy a jövőben nem szerveznek tüntetéseket és sztrájkokat, hanem kizárólag a konfliktuskezelés ezen új formájával fognak élni.

Az OCÖ elnöke, Kolompár Orbán, Gusztos Péter, a Magyar Gárda főkapitánya és a Magyarok Nyilai magát egyből föladó vezetője kéz a kézben érkeztek 40 db-os tojástartóikkal, hogy az országban felállított több ezer nyilvános tojástartó egyikén elhelyezzék tojásaikat.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök üdvözölte az új módszert, és már másnap elhelyezték tojásaikat Orbán Viktorral. Emelte a meghitt aktust, hogy Gyurcsány tojásait Dobrev Klára különleges, szájjal festett bolgár motívumokkal díszítette.

A módszer azonban nem állhatott meg az ország határain belül. Számos országban látszanak elsimulni az eddigi feszültségek. Csak két kiemelkedő konfliktus megoldódását ragadnánk ki a megbékélési hullámból:

Kínában a dalai lámát a tojások elhelyezése után pártfőtitkár-helyettesnek nevezték ki, a Hamász pedig követelte, hogy Izrael legalább néhány tyúkot engedjen be a Gázai övezetbe, hogy tojáshoz juthassanak, és ezzel elindulhasson a várva-várt békefolyamat.

A legfrissebb jelentések szerint Barack Obama forródróton beszélt Putyinnal, és kilátásba helyezték a stratégia fontosságú atomfegyvereik teljes leszerelését. Megállapodtak, hogy ezentúl a vitás kérdéseket tojással oldják meg. Külügyminisztereik azonnal találkoztak, és strucctojásokat helyeztek el az azóta már szimbólummá vált Rogán-féle tojástartókon.

Egyes gazdasági elemzők továbbá egyenesen a világgazdasági válság megoldóját is látják Rogánban és módszerében. A világ tojástermelése hihetetlen mértékben megnőtt, az újfajta konfliktuskezelő ceremóniára pedig egy teljes iparág épült.

Az urnába dobott üzenetek nyilvánosságra hozatala kissé mindenhol késik, mivel lázas munkával próbálják azok tartalmát nyomdafesték-tűrő formába önteni.

(Olvasónktól)
Kapcsolódó: