Szokásunkhoz híven idén is megrendezzük tiltakozó akciónkat az 1920-as trianoni diktátum ellen - olvasható a Londoni Magyar Magvető honlapján.
Még ha liberális megmondóemberek erre is szólítanak föl, nem hunyhatunk szemet afölött, hogy egy belekényszerített, nekünk idegen háború elvesztése miatt bennünket büntessenek a legjobban, szétszaggatva, elrabolva országunkat, hegyeinket, vasútjainkat, folyóinkat, bányáinkat, mezőinket, földjeinket, és idegen hatalom alá kényszerítsenek több százezer magyart, kiknek őseik kemény munkával művelték meg és tették otthonná azt - írják a londoni magyarok.
Nem nyugodhatunk bele abba - folytatják -, hogy őseink földjét románnak, szlováknak, szerbnek, ukránnak hazudják. Nem nyugodhatunk bele, hogy Bartókot románnak, Kosztolányit szerbnek, Mikszáthot, Hadik Andrást, Skultéty Lászlót szlováknak hazudják. Nem nyugodhatunk bele, hogy a Felvidéken és Délvidéken fényes nappal vernek magyarokat nyelvük miatt, hogy Erdélyben mindenki mocskolhatja a magyarokat, hogy Kárpátalját szándékosan hagyják a rothadás szélén, és nem nyugodhatunk bele, hogy Magyarország kormánya és külügyminisztere hivatalosan mondjon le jogtalanul elrabolt földjeinkről, és bűntudattal, cinkosul hajbókoljon a megszállók kormánya előtt. Leszögezik továbbá: "Nem nyugszunk bele abba sem, hogy a magyarba mindenki belerúghat, hazugságokat okádjon az európai sajtó, lábbal tiporjanak el a sportdiplomáciában, és az egész világ mint bűnös nemzetre tekintsen ránk!
"Itt az idő, hogy minél több ember tudja meg az igazat itt külföldön, Londonban is. Hirdessük az igazunk, hallassuk a hangunkat, és nyissuk föl az agymosott világ szemét! - írják honlapjukon.
Találkozzunk minél többen június 8-án, szombaton 14 órakor a Trafalgar téren, a National Gallery előtti North Terrace-on, ahonnan 15 óra körül átvonulunk a Downing Street elé (Richmond Terrace). Hozzunk minél több zászlót, transzparenst! Kérjük, a kulturált megjelenéssel és viselkedéssel véssük be magunkat a járókelők emlékezetébe! - zárul a felhívás.