Budaházy György rendkívül nehéz körzetben (a budapesti 17. számú választókörzetben) igyekszik összegyűjteni a kopogtatócédulákat. Amennyiben hivatalosan képviselőjelöltté válik, történelmet írhatunk, hiszen politikai foglyot még sohasem szabadítottak ki ilyen módszerrel.
Kapcsolódó:
Mivel az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy ebben a körzetben nagyon érdektelenek az emberek, a Gyurinak ajánlószelvényeket gyűjtő hazafiak vért izzadva tudják csak összeszedni a cédulákat. Mostantól nemcsak arra van lehetőség, hogy a Móricz Zsigmond körtér 1. szám alatt lévő kézművesboltban leadják a szelvényeket, de február 26-án, pénteken Őrmezőn Budaházy György és a politikai foglyok érdekében tart lakossági fórumot Morvai Krisztina és Toroczkai László. A rendezvényen a hozzátartozók mellett Sziva Balázs és Gaudi-Nagy Tamás is részt vesz. Kérjük, hogy jöjjenek el és mindenki hozza magával a kopogtatócéduláját vagy mozgósítsa az Őrmezőn, Sasadon, Gazdagréten és környékén élő ismerőseit, hogy segítsenek az ajánlószelvényekkel történelmet írni. Alább Morvai Krisztina felhívása:
Tisztelt Választópolgár! Kedves Asszonyom, Kedves Uram!
Morvai Krisztina vagyok jogász, európai parlamenti képviselő. Az Ön személyes segítségét szeretném kérni egy számomra nagyon fontos ügyben.  Barátomról, Budaházy Györgyről és családjáról lenne szó: Berniről, a feleségéről és gyerekeiről, a tízéves Botondról, a nyolcéves Bogiról és a hároméves Villőről.  Ők öten több mint nyolc hónapja külön kénytelenek élni egymástól, s ez mindannyiuknak nagy nehézséget és fájdalmat jelent. A helyzet oka: Gyuri addig-addig szállt szembe a hatalom igazságtalanságaival, amíg végül tavaly nyár elején előzetes letartóztatásba került.   A Hunnia elnevezésű csoport vezetőjeként egyebek mellett azon dolgozott társaival, hogy leleplezze azokat a dolgokat, amelyek miatt Magyarország a jelenlegi tragikus helyzetbe került: a sukorói és hasonló vesztegetéseket, gazdasági visszaéléseket, amelyeknek a hasznát egy szűk elit élvezi, s kárát pedig a tisztességes munkából élő emberek s az egész nemzet szenvedi el.  A bűnt leleplező és Magyarországnak igazságot, igazságosságot követelő tevékenység következménye nem maradt el:  Gyuri és 15 társa börtönbe került, mégpedig azzal a váddal, hogy politikusok ellen akartak „merényleteket elkövetni”. Mára egyre többek számára világos a vádak alaptalansága, hamissága.
Talán Ön is emlékszik arra, amikor tavaly nyáron az akkori rendészeti miniszter a televízióban „bizonyítékot” mutatott be Budaházy Györggyel és „bűntársaival” szemben. A „bizonyíték” egy robbantásos felvétel volt, amelyről napokon belül kiderült, hogy egy egészen másik ügyből származik, s azt rögzítette, amint a kémia iránt érdeklődő iskolások kísérleteznek a pusztában. Hivatásomból folyóan tudom: más európai országban ekkora hazugságot követően a lebukott miniszter lemondott volna, vagy lemondatták volna. Nálunk nem ez történt. Ő székében maradhatott, Gyuri és a többiek ellen pedig immár úgy folytatódhatott a büntetőeljárás, hogy a világon semmiféle bizonyítékot nem tudtak és nem tudnak felhozni ellenük. Büntetőjogászként meggyőződésem, hogy azért tartják őket fogva, hogy családjuktól megfosztva, keserves körülmények között a rács mögött élve előbb-utóbb megtörjenek, s kívánság szerint bármilyen vallomást megtegyenek. 
(Kérem, hogy az eljárás és a fogvatartás során elkövetett jogsértésekről szóló rövid film-összeállítást tekintse meg honlapomon: www.morvaikrisztina.hu  A cím: Guantanamo Magyarországon.) 
Ideje, hogy rátérjek, miért is fordulok Önhöz, hogyan tudna Ön személyesen segíteni a Budaházy családnak és a többi politikai fogoly feleségének, gyerekeinek, szüleinek, szeretetteinek.
Budaházy György úgy döntött, hogy (pártoktól) független országgyűlési képviselőjelöltként elindul a közelgő parlamenti választáson. 
Egyfelől úgy érzi (sokakkal együtt), hogy szükség van a magyar politikában arra a határozott hangra, a magyar nemzeti érdeket erőteljesen kifejező fellépésre, amit ő képvisel. (Sajnos a média torzításai miatt keveset lehet tudni Budaházy György valóságos politikai tevékenységéről, de én magam az elmúlt négy évben arra a szilárd következtetésre jutottam, hogy hazánk helyzete nem romolhatott volna idáig, ha több olyan erős, határozott, karizmatikus személy van a politikában, mint Budaházy).
Másfelől: a jelenlegi jogszabályok úgynevezett mentelmi jogot biztosítanak az országgyűlési képviselőknek, amely azt jelenti, hogy a képviselő vagy képviselőjelölt ellen csak igen kivételes esetben lehet büntetőeljárást folytatni. A mentelmi jogra vonatkozó szabályokból következően jó esély van arra, hogy ha Budaházy immár „jogi értelemben is”  képviselőjelölt lesz, akkor szabadon kell bocsátani, s végre lehetősége lesz saját maga és a vele együtt bebörtönzöttek nevében védekezni az ellene felhozott gyanúsításokkal szemben. 
(Ez idő szerint ezt sem ő, sem a többi politikai fogoly nem teheti meg, mivel példátlan és jogszerűtlen módon eltiltották őket attól, hogy a sajtóval, a nyilvánossággal kapcsolatban legyenek. Miközben rájuk bármiféle hazugságot mondhatnak, ők maguk mindentől és mindenkitől elzártan vannak, s még csak nem is védekezhetnek a nyilvánosság előtt).
Ahhoz, hogy Budaházy György (FÜGGETLEN) országgyűlési képviselőjelölt lehessen, arra van szükség, hogy a választókörzetében 750 (azaz hétszázötven) darab „kopogtatócédulát” (ajánlószelvényt) sikerüljön összegyűjteni.  Ez igen nehéz feladat, s ez az, amiben az ön személyes segítségét kérem.
Engedje meg, hogy két lehetőséget ismertessek Önnel arra, hogy Budaházy Györgyöt  és többi politikai foglyot, valamint gyermekeiket, családjukat – kopogtatócédula leadásával – segítse.
Először is: amennyiben Ön vagy rokona, ismerőse a budapesti 17. számú választókörzetben lakik (Kelenvölgy, Őrmező, Gazdagrét, Sasad), kérem, hogy adják le kopogtatócédulájukat a Budapest XI. Móricz Zsigmond körtér 1. szám alatti Szkíta kézművesboltban.  Nagy segítség lenne, ha olyan segítőkre, szövetségesekre akadnék, akik a jelzett választókörzetben laknak – például a lakótelepek valamelyikén – és vállalnák, hogy szomszédjaikat tájékoztatják kérésemről, felhívják figyelmét a jogsértésekről szóló film-összeállításra, valamint a következő eseményre.
A második lehetőség: Budaházy György ás a többi politikai fogoly, valamint gyermekeik és családtagjaik érdekében lakossági fórumot tartunk, ahol – egyebek mellett – további tájékoztatást adunk Budaházy György és a Hunnia csoport eddigi munkásságáról, mindarról, amit a magyar emberek érdekében, az igazságosságért és a nemzetért tettek.
A rendezvény ideje és helye: 2010. február 26-án, 17 órai kezdettel,  Budapesten, a XI. kerületben, az Őrmezei Közösségi Házban (Bp., Cirmos u. 8.). Itt találkozhat és beszélgethet Budaházy György és a többi politikai fogoly hozzátartozóival. Toroczkai László és jómagam (Morvai Krisztina) fogunk beszédet mondani, Sziva Balázs pedig zenélni.  A tervek szerint olyan bensőséges hangulatú, fontos eseményre kerül sor, ahol kifejezhetjük szolidaritásunkat a politikai foglyok iránt, akik a magyar emberek életét akarták jobbá, igazságosabbá tenni, s ezzel összefüggésben nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Mivel magam is három gyermek édesanyja vagyok, nagyon számítok az asszonyok, az édesanyák együttérzésére és segítségére, arra, hogy ők – kihasználva a játszótéri, bölcsődei, óvodai és egyéb kapcsolatokat – „nagy erőkkel” vesznek részt az igaz ügy melletti mozgósításban, nehéz helyzetbe került anyák és gyerekek segítésében. Itt jegyzem meg, hogy a politikai foglyok élettársai, feleségei közül van, aki egész várandósságát úgy éli végig, hogy párja börtönben van. Van olyan édesanya, aki a gyermekét férje „benntléte alatt” szülte meg, s szinte kivétel nélkül minden fogvatartott felesége, élettársa apró gyermekekkel van otthon társa támogatása, jelenléte nélkül.
Előre is hálásan köszönöm Önnek kopogtatócéduláját, őrmezei, gazdagréti, sasadi és kelenvölgyi ismerőseinek mozgósítását – a politikai foglyok kisgyermekeinek, családtagjainak nevében is.
Remélem személyesen is találkozunk 26-án pénteken, Őrmezőn!
Szeretettel és jókívánságokkal:
Morvai Krisztina
(Kuruc.info)