Hát feleim, így rabolják ki országunkat! Az önkormányzati választáson komoly anyagi forrásokhoz jutott Fidesz feltölti a kasszáját. Ezért nem lesz velük kormányváltás, ezért akarják ők is, hogy hazánk maradjon Abszurdisztán. Fonnyadjon már a szegfű, rohadjon el végre a narancs és jöjjön el a rendszerváltás! Jogerősen elítélt Várhegyi természetesen felbukkant, s minő meglepetés, egy Schmidt Mária csemete, Ungár Klára unokahúga is üzlettárs a kétes cégben.




Rovott múltú ex-fideszes sertepertél

Újabb fideszes önkormányzat kommunikációját segíti a Fidesz volt pártigazgatója. A Nógrád megyei közgyűlés után a szintén ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhely is több tízmilliós médiaszerződést kötött a néhány éve hűtlen kezelésért jogerősen elítélt Várhegyi Attila reklámügynökségével. A politikusból lett üzletember visszautasította, hogy a megbízások révén a Fidesz pártkasszájába forgatná vissza a milliókat.

Hódmezővásárhely önkormányzata decemberben írt ki közbeszerzést városmarketing feladatokra. A pályázaton induló két cég közül azonban csak Várhegyiék ajánlatát találta érvényesnek. A tíz hónapra szóló médiatanácsadó megbízásért 27 millió forint jár a volt politikus vezette Presztízs Média Kft.-nek. A március közepétől érvényes szerződés szerint a cég az önkormányzat arculatának kialakítása mellett a városvezetés napi kommunikációját is segíti. Részt vállaltak például már a hódmezővásárhelyi kórházból elküldött mindszenti férfi halála kapcsán indított médiaoffenzívában is, amelyben Lázár János polgármester az egészségügyi reform első áldozataként tüntette fel az elhunyt teget.

Várhegyiéknek azonban, mint megtudtuk, nem ez volt az első munkájuk a városban. Korábban már több alkalmi megbízást is kaptak az önkormányzattól. A Presztízs szervezte például a kommunista diktatúra áldozatainak emléket állító tavaly megnyílt Emlékpont Múzeum több milliós országos kampányát is. A helyi szocialisták azóta is hiába kérdezősködnek a fideszes városvezetőknél, hogy pontosan mennyit áldoztak az akcióra. Havranek Ferenc, helyi munkáspárti figura tagja szerint ráadásul teljesen felesleges volt a beruházás.

- Ez az Emlékpont nem működik, egyetlen élő ember sem látogatja. A biztonsági őrök kint ülnek a kávézóban és napoznak, közben 32 embert fizetünk, köztük hat történészt nem akármekkora pénzért – állítja Havranek Ferenc.

Havranek ugyan tőlünk tudta meg, hogy a nyertes cég tulajdonosa Várhegyi Attila, de nem csodálkozik, hogy - mint mondja - ismét volt fideszes cége kapott megbízást, ugyanis a képviselőtestület ellenzéki tagjainak meghívása nélkül döntöttek a fideszes városatyák - nem először.

Mikecz Péter, Hódmezővásárhely városstratégiai irodájának vezetője kérdésünkre éppen részben az Emlékponttal kapcsolatos tavalyi együttműködésük kedvező tapasztalatait említette a Presztízs újbóli megbízásának indokaként.

Schmidt Maca csemetéje, Ungár Klára unokahúga is üzlettárs

Mikecz Péter arról nem tett említést, hogy a volt pártigazgató üzlettársa a reklámügynökségben Ungár Anna, az Emlékpont szakmai irányításában is szerepet játszó Terror Háza főigazgató, Schmidt Mária lánya. A megbízásról megkérdeztük természetesen Várhegyi Attilát is, aki elmondta: már évekkel korábban Rapcsák András polgármestersége idején is jó viszonyt ápolt a vásárhelyiekkel, ezt azóta sem szakította meg, hogy Lázár János vette át a városvezetést.

- Nem családi kapcsolatok révén jött a hódmezővásárhelyi kapcsolat, a vásárhelyieket már nagyon régóta ismertem és nagy érdeklődéssel figyeltem, hogy hogy sikeredik az első olyan magyarországi kísérlet, amely megpróbálja a múltat feltárni. Megkerestek, hogy le tudnánk-e bonyolítani egy reklámkampányt és mi örömmel vállalkoztunk rá.

A volt pártigazgató kérdésünkre elismerte: a hódmezővásárhelyi é a Nógrád megyei mellett több fideszes önkormányzattól kap, illetve kapott korábban megbízásokat. Azt azonban visszautasította, hogy ezek révén a Fidesz pártkasszájába forgatná vissza a milliókat. A politikával -mint mondta- évekkel ezelőtt szakított, a vállalkozás a sajátja, a párthoz nincs köze. Az pedig, hogy sok fideszes helyhatóság van a megbízói között, elmondása szerint korábbi kapcsolataiból adódik.

- A marketing, a kommunikáció nagyon sok vonatkozásban személyes bizalomra épül, korábbi polgármesteri közéleti tevékenységem kapcsán pedig nagyon sok embert ismertem meg, akik most bizalommal fordulnak hozzám a szakmai tapasztalatok okán és én ezt igyekszem úgy hasznosítani, hogy a számukra a legjobb legyen.

A Presztízs honlapja egyébként hallgat a korábbi megbízásokról. A referenciák menüpont alatt rövid szövegben utalnak rá, hogy partnereik nem vennék jó néven, ha felfednék kilétüket.

(Kuruc.info - MR)

Kuruc.info kommentár: Épp elég alkalommal szóltunk már e honlapon arról, hogy a Fidesz sem jobb az MSZP-nél, amit ők csinálnak az ugyanaz, csak éppen narancsban. Az őszi önkormányzati választáson mindenkinek mondtam jómagam is, hogy amennyiben a Fidesz nyer, úgy nem lesz kormányváltás, hisz az önkormányzatokon keresztül épp eléggé tekintélyes vagyont lehet lenyúlni, hogy a rengeteg "éhes szájat", kik a kormányváltásban bizakodtak tavasszal, betömjék. Épp elég vagyont lehet eltüntetni az önkormányzatokon keresztül ahhoz, hogy a két bukott választás után végleg kiürült pártkassza feltöltődjön. Épp elég vagyont lehet ellopni az EU-pénzeket megkaparintó önkormányzatoktól, hogy a jelzáloggal terhelt pártingatlanok megmeneküljenek az árveréstől.

Egyszer s mindenkorra oszlassuk el magunkban azt az illúziót, hogy a Fidesz szeretné a kormányrudat átvenni. Ha valaki még bízna ezekben a narancs színű maffiavezérekben, akkor tessék, itt van a pragmatikus, fideszes politikai logika eszmefutattása:

A kormányra kerülést el kell kerülni.

Kormányon nagyobb nyilvánosságot kap az a párt, amely kénytelen lopni a közpénzekből, mert a kasszája kiürült. Ezért a hatalom másodvonalát, az önkormányzatokat kell megkaparintani, annál is inkább, mert az EU-pénzek nagyrésze itt fog kikötni végül. A cél az volt, hogy az őszi forradalmi események ellanyhuljanak, a polgárok jogos dühét pedig a párt céljaira felhasználni. A cél pedig csak egy és egyetlenegy, mindenféle nemzeti felelősségtől mentesen és pragmatikusan: a szavazat. Mivel az őszi önkormányzati választások a Fidesz szempontjából nagyon is jól sültek el, ezért a Fidesz nemhogy nem akart kormányváltást (jó kérdés, hogy egyáltalán előtte akart-e?), hanem egyenesen ellenérdekeltté vált e tekintetben. Ami innen kezdődően a párt számára politikai feladat lett, az az, hogy a kormányváltás szándékos elodázása miatt ne veszítsenek a népszerűségükből és/vagy nehogy egy rendszert elsöprő mozgalommá nője ki magát az utca népe. A rendszer eltörlésében pedig kifejezetten ellenérdekelt a Fidesz vezérkara. Egy alapos okuk van rá: ők maguk is a rendszer részei!

A "radikálisok" leverése

Eme feladatot aztán sikerrel oldották meg. A "radikálisok" páriává lettek a narancsszínű nemzeti oldalon, köszönhetően a vörösből narancsba átváltó médialovagoknak, mint Kerényi, Csintalan, Bencsik stb.
Lássuk be, a Fidesz nagyon jól ismerte/ismeri azt a közeget amelyhez nap mint nap szólni kíván. Pontosan tudják, hogy többségüket nem sok minden különbözteti meg a panelproliktól, akárcsak a tömbházdzsungelek lakói, ők sem fognak kényelmetlen kérdéseket feltenni, ők sem fognak fityiszt mutatni a narancssztároknak, mint Pokorni, Orbán, Rogán stb.

Ahogy a szocialista szavazók beveszik azt a maszlagot, hogy azért van szükség a megszorításokra, mert sokat költöttünk az elmúlt időszakban, úgy a Fidesz akciónyugdíjas és nyálas fotelmagyar szurkolói is elhiszik az"alkotmányoseszközökmegaparlamentidemokráciatiszteletbentartásavezethetsikerhez" című immár félesztendős dajkamesét! Ehhez társult még a nyilvánvalóan pártutasításra beindult bomlasztás, amikor a kommunista múlttal bíró médiaemberkék és szakértők, a Fidesz házisajtójában "bebizonyítják", hogy az utcán tiltakozó és a karhatalommal bátran szembeszálló fiatalok valójában a kormány fizetett ügynökei. A Kerényi-féle boszorkánykonyhában kikevert fekete szómágia megtette a hatását, a kormányváltásért aktívan tenni kívánó "szélsőjobb" oldalon immár teljes a bizalmatlanság!

Kinek az érdeke a kormányváltás elmaradása?

Mint eddigiekből láthattuk, elsősorban a Fideszé. Ne higgyük, hogy a szociknak nem volt forgatókönyvük arra az esetre, ha ősszel mégis kibuknának a kormányból. A csődtömeggel szembesülő Orbán és társai valószínüleg egy fél éven belül ki lettek volna "csinálva" a média által. És akkor se pénz, se posztó. Maradjon hát akkor a pénz legalább, a nemzet meg lesz.rva - mondták fideszéknél és úgyis lett.

Mi várható?

Mint láttuk, az őszi események mindkét nagy pártot alapjaiban rengették meg, és bizonyos tekintetben közös nevezőre hozta őket. A néptől és a demokráciától, de leginkább a számonkéréstől való félelem a legkisebb közös többszörös a vörös és a narancs kleptokraták számára. Amennyiben a 2010-es választások előtt nem takarítjuk el őket mindenestől, úgy várható a megerősödésük és egy neokádári alku megszületése. Ahogy a hatvanas években a levert forradalom és szabadságharc után megszületett a kádári : "aki nincs ellenünk az velünk van" szólammal jellemezhető alku az elnyomó hatalom és az elfásult és kifosztott nép között, úgy most is várható, hogy a két nagy párt által tudatosan kifárasztott tömegekkel egy ilyen alkut készülnek kötni a hatalmon levők.

Azaz, "békén hagyunk titeket, cserébe ne kérdezzétek, honnan lett nekünk vagyonunk és mit csináltunk azzal a sok pénzzel."

Rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e.

(Kommentár: Florian Geyer)