Dr. Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselőjének levele:

Dr. Keresztúri Farkas Csaba
Hosszú gondolkodás után úgy döntöttem, hogy pénteken megnézem az István, a király rockoperát a szegedi Szabadtéri Játékokon. Fontosnak éreztem, hogy a nemzeti sorstörténetünket végigkísérő darab 30. évfordulóján jelen legyek, és minden szkepticizmusomat, előítéletemet félretéve - mivel a színházi művészet szabadságába nagyon sok minden belefér - megemlékezhessek a Szent Korona országának több mint ezer éves megszületéséről.
Az előzetes politikai hisztériakeltéssel nem is foglalkoztam, de furcsának éreztem, hogy a liberális érdekkörök nagy elszántsággal védik a színművet, és Botka László is fontosnak érezte, hogy városi érdemrenddel tüntesse ki a darab rendezőjét, amit vendégével, Bajnai Gordonnal közösen megtekintett.

Ennek ellenére a pénteki bemutatóra elmentem, de ami ott történt, amellett nem tudok most már szó nélkül elmenni. A darab, szimbolikus nemzetgyalázás mély melegágyaként, a legszentebb érzéseinket és hitünket döntötte a sárba. A színdarab nemzeti létünk rombolásával és antiklerikalizmussal volt átitatva. A papság gyalázatos megjelenítésével, az elmúlt századokban a nemzeti-keresztény alapokon működő királyságunk totális lejáratása volt a célja.
Miért kellett ezt a darabot Szegeden az államalapításunk ünnepén bemutatni? Kinek volt ez az érdeke? Miért kellett erre a darabra 65 millió Ft-ot költeni? Miért kellett egy olyan előnytelen szerződést jóváhagynia a városnak - amit szavazás előtt jeleztem a felszólalásomban is - a liberális pénzszivattyúknak, ahol egy telt házas darabbal is 6 milliót bukik a szabadtérin? Miért kellett ehhez hozzájárulnia a szegedi fideszes képviselőknek is? Ha ők nem szavazzák meg, akkor nincs ilyen darab!
A számos nyitva maradt és megválaszolatlan kérdés mellett el kell mondanom, hogy a baloldal nemzetgyalázó politikai tevékenységéhez és kampányához a szegedi fideszes képviselőtársaim asszisztáltak. Remélem, ha holnap az egyik kereskedelmi csatornán megtekintik a darabot, akkor ráébrednek, hogy a maffiabaloldal - közpénzből történő - kampányát támogatták és nyugodt lelkiismerettel meg tudják nézni ezt az István, a királyt – mert én nem!
Dr. Keresztúri Farkas Csaba
Jobbik szegedi szervezete, önk. képviselő
Kapcsolódó: