Újra van feketelista a Négy Mancs honlapján. A magyar, a német és az osztrák internetes oldalon ismét szerepel a tömöttkacsa- és -libatermékeket forgalmazó magyar és francia cégek névsora. Ahogy a Hungerit Zrt. vezérigazgatója korábban mondta, nem szabad korán örülni.
Kasza Gyula, az FVM osztályvezetője azt mondta a Délmagyarországnak, hogy az alapítvány legfőbb kifogása tudomása szerint az, hogy a hizlalt baromfiból készített termékek külön jelöléséről szóló rendelet csak magyar nyelvű feliratot rögzít.
A tárca most fölajánlja, hogy a német és osztrák piacra kerülő magyar baromfitermékekre olyan felirat kerülhet, amilyet a Négy Mancs szeretne - csak ne legyen végre akadálya annak, hogy a magyar áruk ismét megjelenhessenek ezekben a boltokban.
Közben már nincs magyar programvezetője a Négy Mancsnak. Az osztrákok azt állítják: kirúgták Gergely Zsófiát, míg ő úgy emlékszik, hogy felmondott. A lap szerint Gergely tartani akarta magát a megállapodáshoz és a rendelet megjelenése után le akarta venni a feketelistát a honlapról, míg az alapítvány osztrák központja ezt nem engedte.
(FH)
Kapcsolódó: