A Hungerit vezérigazgatója szerint a Négy Mancs alapítvány tudatosan akarta levadászni cégét. Az "állatvédők" négy hónapja tették külföldön feketelistára a feldolgozót, a kampány miatt 4 milliárdot vesztett a magyar cég, és elbocsátottak 200 dolgozót. A szentesi vállalat a héten kezdte meg újra a hízott áru vágását, így  visszahívhatták a szeptemberben elküldött munkavállalók egy részét.
Négy és fél hónap szünet után indult újra a munka a Hungeritnél. A nagymúltú céget ugyanis a magyarellenes osztrák Négy Mancs Alapítvány feketelistára tette, azzal vádolva őket, hogy a libatöméssel kínozzák az állatokat. A kampány után a Hungerit több mint 4 milliárd forintot vesztett és 200 dolgozóját elbocsátotta.
A vállalat vezérigazgatója azt állítja, a Négy Mancs Alapítvány tudatosan akarta levadászni a cégét. A libatömésről tavaly májusban készült videofilmről azóta kiderült, hamis.
Az alapítvány, miközben a magyar libamáj ellen kampányolt, a lengyel libamáj vásárlására ösztönözte a németeket és az osztrákokat. Képviselőjük persze tagadja, hogy multinacionális érdekek miatt akarták tönkretenni a magyar céget, de egyértelmű a tényállás.
Az "állatvédő" alapítvány egyébként a Zalabaromfi számlájának őszi zárolásakor nem emelte fel a szavát, holott akkor több mint ezer pulyka elpusztítása is felmerült.

A Hungerit vezérigazgatója abban bízik, hogy a a Baromfi Terméktanács bepereli a Négy Mancsot.
(HírTV nyomán)
Kapcsolódó: