Az egri '56-os emlékműnél tartották megemlékezésüket, mikor a rendőrség megtiltotta a rendezvényt bejelentőnél, hogy a "Szebb jövőt!" kiáltsák az összegyűlt gárdisták. Mivel ez megtörtént, így Ferenci Henriket, a Gárda megyei kapitányát előállították. Pontosabban, habár ellenállás nem tanúsított, 5 (!) rendőr hurcolta el...
23:24 Öt perccel ezelőtt kiengedték a gárdakapitányt. A tömeg elindult hazafelé, pár tucatnyi ávós még a helyszínen maradt.
22:55 Még mindig semmi előrelépés. Állítólag Kiss Róbert a Gárda főkapitánya 30 budapesti gárdista kíséretében már úton van Egerbe.
Nagy derültséget okozott a jelenlévők körében, hogy a kapitányság épülete előtt átsétált egy sün. Még az időközben szétfagyott fakabátok is nevettek...
22:24 A helyzet még mindig változatlan. A tömeg időközben 100 főre apadt, ennyien skandálják: "Henrik, Henrik!". A helyszínen tartózkodnak a Nemzeti Jogvédő Alapítvány illetve, a Jobbik Jogsegély szolgálatának munkatársai. Elmondásuk szerint már Budapesten sem tapasztalni ilyen szintű jogtiprást: a rendőrök nem, hogy nem közlékenyek, de még az előállítottnak sem mondták meg, miért állítják elő, pedig ennek közlése kötelező.
21:08 Hangos sünözésben manifesztálódó derültséget okozott a helyszínen, hogy újabb rendőrautó érkezett, szirénázva, azonban túlhajtott a Kapitányságon. A helyiek szerint azért, mert Eger vagy akár a megye határán túlról érkezett.
20:01 És még egy. Úgy tűnik, percenként érkezik az erősítés. Félnek talán a rend éber őrei?
20:59 Még egy rendőrautó érkezett...
20:55 Újabb három - megkülönböztető jelzést használó - rendőrautó érkezett a helyszínre. Ez azt valószínűsíti, hogy tovább bent akarják tartani a gárdakapitányt.
20:39 A helyzet változatlan. A rendőrök folyamatosan kamerázzák - az amúgy békés - tömeget. Ehhez nagy teljesítményű lámpákat vesznek igénybe, mindenkit bevilágítanak.
20:10 Körülbelül 150 fő, fáklyákkal megindult a rendőrkapitányság épülete elé, ahonnan a köztársasági droidok elkezdték őket kiszorítani "a forgalom biztosítása érdekében". Több rendőrön nincs azonosító. A civilek kérték a rendőröket, hogy igazolják magukat, azonban a "rendőrök" ezt megtagadják, arra hivatkozva, hogy csak intézkedés alá vont személynek kötelesek igazolni magukat. Sneider Tamás és több helyi HVIM-es is megjelent a helyszínen. A rendőrség folyamatosan növeli a létszámát.
19:50 - Tudomást szereztünk a droidok fellépéséről és arról, hogy elvitték a megyei kapitányt. A gárdistákat körülzárták. Tudósítónk a helyszínen van és folyamatosan frissítjük ezt a cikket.
(Szent Korona Rádió. Az SZKR szervere lehalt, bajtársiassági alapon az ő tudósításukat követhetik olvasóink.)
Alább olvasónk képei: