Lemondott párttagságáról és a párt XII. kerületi elnöki posztjáról is Hagyó Miklós MSZP-s politikus, egykori főpolgármester-helyettes. Országgyűlési képviselői mandátuma és mentelmi joga viszont megmarad, jelentette be vasárnap Nyakó István. Az MSZP szóvivője azt is elmondta, hogy ez az ügy "már rég nem az igazságról szól", a párt továbbra is hisz Hagyó ártatlanságában.
Hagyó Miklós, az MSZP korábbi főpolgármester-helyettese vasárnap felfüggesztette tagságát a pártban és lemondott a párt XII. kerületi elnöki posztjáról is, jelentette be vasárnap az MSZP szóvivője. Nyakó István hozzátette: a politikus nem kívánta a BKV-ügyek körül kirobbant botrány miatt megnehezíteni a szocialisták választási kampányát.
Hagyó Miklós országgyűlési képviselői mandátumáról - így mentelmi jogáról sem - mondott le. Az MSZP továbbra is bízik a volt főpolgármester-helyettes ártatlanságában, mondta Nyakó István. Az MSZP szóvivője szerint ez az ügy "már rég nem az igazságról szól".
Nyakó István a vasárnapi sajtótájékoztatón megerősítette, hogy szakpolitikai vitákra hívják a Fidesz képviselőit. A szocialisták csaknem egy hete elküldték az ellenzéki pártnak a viták időpontjára, helyszínére és témáira vonatkozó javaslataikat. Erre eddig nem kaptak választ, így most a sajtón keresztül is vitára hívták a Fidesz szakpolitikusait. Nyakó István szerint amennyiben a Fidesz, illetve Orbán Viktor nem áll ki vitázni, az azt mutatja, hogy a Fidesz elnökét "jobban érdekli a hatalom megszerzése, mint a magyarok ügye".
(MTI)