Próbaidőre felfüggesztve egy év börtönre ítélte a Nógrád Megyei Bíróság pénteken azt a pásztói férfit, aki tavaly ősszel ittasan kétszer is betelefonált a Hír Tv-be, és fenyegetésekkel követelte Orbán Viktor miniszterelnök távozását.
A vádlott ezzel elkövette a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettét.
A 33 éves, büntetlenül előéletű, családfenntartó férfi elismerte a bűncselekményt, de mint vallomásából kiderült, elkeseredett volt, berúgott, nem emlékszik, mit mondott, arra sem, hányszor telefonált, és "nem tudja, honnan jutott eszébe ilyen hülyeség".
(MTI, Origó)
Kuruc.info kommentár: A hülyeség, ha fájna, akkor a magyar hivatalnokok, bírák és ügyészek, politikusok és adóbehajtók stb. üvöltésével lenne tele a világ. Kérem szépen, egy ittas magyar betelefonál Orbán kedvenc tévéműsorába, és elküldi az anyjába a miniszterelnököt. Meg is fenyegeti, ha nem takarodsz el, akkor…
Az ittas magyar elkeseredett, helyzetét kilátástalannak érzi, és ezzel nincs egyedül, nagyjából nyolcmillióan vannak így ezzel, ebben az alig tízmilliós országban. Egymillió jól él az adófizetők pénzén, a másik egymilliót, a cigányokat pedig nem érdekli a dolog, ők nem telefonálgatnak a Hír tévébe, egyszerűen átvágják a nyolcvan éves tata torkát egy százasért. Mi is lenne a hatalom válasza egy ilyen esetben? Terrorizmus, az, bűnös, mert terrorista. Ha mától mindenki, aki részegen Orbánt szidja és hősködik is egy sort, hogy majd ezt vagy azt teszi a miniszterelnökkel, ha találkozik vele, nos, akkor jöhetnek a NATO-csapatok, mert a terrorfertőzöttség jóval súlyosabb nálunk mint Kabulban, Bagdadban, Teheránban és Rijádban együttvéve. Miket is beszélek? Viccesnek szántam, de jobban belegondolva, még az is kitelik a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lánglelkű vezérétől, hogy behívja az atlanti katonákat, tegyenek már rendet a magyar pusztán.(Az arcukat azért megnézném, amikor Borsodban semmi perc alatt kilopják alóluk a tankot, szétszerelik és leadják a MÉH-be.)
Komolyra fordítva a szót: tényleg jogállami, demokratikus stb. normának számít az, ha egy egyszerű, ittassága miatt kissé meggondolatlan betelefonálót terrorizmussal vádolunk? Nincs ez közelebb ahhoz a George Bushhoz, aki a Gonosz Tengelyéről értekezett komoly arccal, miközben semmilyen jogos casus belli nélkül lerohanta Irakot? Tényleg ennyire le kell menni alpári bunkóba, hogy a nép megértse az üzenetet: „ne játsszá' az Orbánna', kötsög" és büntetlen előéletű, családfenntartó férfiakon kell példát statuálni?
Mikor jut már el oda a mindenkori magyar miniszterelnök, hogy az ilyen eseteken egy jót nevessen, aztán folytassa az ország felvirágoztatásáért indított munkáját? Amúgy politikailag is káros ez a Fideszre nézve, és ennélfogva még inkább érthetetlen, hogy miért kellett egy ilyen eljárást megindítani. Egyrészt, ez az eset igazolja, hogy Drazsé és Pintér országa között nem sok különbség van, előbbi a Gyurcsány-rezsim védelmében hamis bizonyítékot mutatott be a sajtónak, utóbbi pedig a betelefonálókra küldi rá a TEK-et, a bíróság pedig annyira komolyan veszi saját magát, hogy helytállónak találja a terrorizmus vádját. Másrészt pedig: az elnyomott vélemény, az üldözött hang csak erősebbé válik az idő múlásával. Ideje lenne elgondolkodni azon, hogy vajon hova tűnt a jobboldal az utcáról és miért tudta azt elfoglalni a radikálisok eddigi jelszavával operáló füvező libsi csőcselék!? Nos, pont az ilyen esetek adják alájuk a lovat. Félő viszont, hogy erre a lóra 2014-ben ismét Gyurcsány fog felülni.
Alex Strauss – Kuruc.info