"Gyönyörű a himnuszunk, és hát Kölcsey egy fantasztikus költő, és le az összes kalappal és hajjal, hiszen ő is kopaszodott" - így
magyarázkodott Pityinger László, miután megtudta, hogy nyomozás indult ellene nemzeti jelképünk meggyalázása miatt. Akkor azt is bizonygatta, hogy neki esze ágában sem volt nemzeti imánk bemocskolása, hiszen azt ő is gyönyörűnek tartja. Egy korábbi videofelvétel is ezt támasztja alá. Vagy mégsem?
+ egy újabb adalék a legutóbbi ügyhöz:
Nálunk figyelmesebb olvasónk írja:
Kedves Kuruc!
Úgy vélem, hogy nem csupán a nemzeti jelkép megsértése, hanem a közösség elleni uszítás bűncselekményét is kimeríti Dopeman "dala".
A videón 1:30-nál elhangzó "baszd meg ezt a kibaszott sleppet, amit magyar népnek neveznek, baszd meg!" - tagadhatatlanul gyalázza nem csupán a Himnuszt, hanem az egész magyar nemzetet is.
Javaslom feljelentéskiegészítés megtételét, már csak azért is, mert a közösség elleni uszítás 3 év börtönnel büntetendő, míg a nemzeti jelkép gyalázásáért csupán 1 év szabható ki.
A Btk. 269.§ a) pontját valósította meg a rapper, vagyis nagy nyilvánosság előtt a magyar nemzet elleni tevőleges meggyalázó szexuális aktusra szólított fel.
Üdvözlettel,
egy magyar előadóművész
 
Frissítés: "A Himnuszt tisztelem" - írja tegnapi blogbejegyzésében Pityinger - akkor még nem tudta, hogy a fenti videóval fogjuk illusztrálni ilyen témájú kijelentéseit.
Alább közöljük a teljes bejegyzést, egyrészt mert mi olyan kedvesek vagyunk, hogy helyt adunk az ő véleményének is (nem ez az első eset), másrészt mert további érdekességeket is tartogat. Például kiderül belőle, hogy "a Kuruc.info kommunista", hogy tökmindegy, hogy valaki komcsi vagy náci, és azt is megtudhatjuk, hogy aki visszautasítja a zene címén eladott ízléstelen, himnuszgyalázással megspékelt szemetet, az kádárista. És hogy talán Pityinger a modern kori "Rúzsa" Sándor. Íme:
 
Örömködik a kuruc.info
2011.12.06. 23:55 | DopeManTV
A kurucok természetesen úsznak a boldogságban. Pedig én nem vagyok labanc. Sőt, talán én vagyok a modern kori Rúzsa Sándor.
Mindenesetre a tények elferdítésében és torzításában a kuruc.info sem rosszabb, mint médiabeli társai.
A tények: Kölcseyt nagyra tartom és méltatom. A Himnuszt tisztelem. Keresztyén és jámbor emberek nem jelentgetik egymást. Én nem csak a Bazmeg klipben nem vagyok jámbor és alázatos, mégsem jelentek föl senkit semmiféle hatóságnál. Ha az igazamat kell megvédenem, akkor sem följelentem...
Úgy érzem az ellenem indult nyomozásnak egyetlen tanulsága van.
Politikai nézetektől függetlenül minden demokratikus érzelmű embernek el kell gondolkodnia a most zajló folyamatokon. A Bazmeg egy "művészeti" alkotás, ennél fogva szubjektív megítélés és ízlés kérdése.
Milyen világ ez, ahol egy zeneszám és az alkotója sorsáról az ügyészség és a bíróság dönt? Szólás és véleménynyilvánítási szabadság? Mi ér többet? A demokrácia vagy a párthűség?
Én nem ilyen világban akarok élni.
Anno a kilencvenes évek hajnalán egy fiatalember nem ezért mondta el a ma már legendás beszédét a Hősök terén. Nem igaz?
Aki ennek a nyomozásnak örül az nem igaz magyar, nem is keresztény, nem demokrata és nem bal vagy jobboldali. Az egy igazi komcsi (vagy náci, tökmindegy), aki visszasírja a Kádár érát.
A kuruc.info kommunista.
Mindenesetre érdekes elképzelnem a rendőröket, ahogy a hetedik kerületi kapitányságon elemzik a klipet...
Szóval névvel és arccal együtt üzenem a kurucoknak és társaiknak, hogy FUCK YOU...úgyis egy amerikai portálról küldik a cuccost. Meg fogják érteni...