Az ügyészség kérésére elrendelte a bukaresti táblabíróság a merényletkísérlettel vádolt kézdivásárhelyi Beke István Attila előzetes letartóztatásának meghosszabbítását 2016. január 29-ig.
Zoom
A székely HVIM-es védőügyvédje ezúttal jelen volt a keddi tárgyaláson, feleségét azonban nem engedték be a terembe – számol be a Székely Hírmondó napilap. Az ítélet nem végleges, negyvennyolc órán belül a legfelsőbb bíróságon lehet fellebbezni, ebben az esetben az újabb tárgyalást jövő hét elején tarthatják.
A lap szerint borítékolható, hogy a fellebbezésnek nem adnak helyet, ugyanis a bírók nem a közvélemény álláspontját, hanem a DIICOT nyomozási jegyzőkönyvét nézik, ami nagyon súlyos vádakat tartalmaz.
A napilap értesülései szerint Beke Istvánt továbbra is a bukaresti rendőrség központi fogdájának tízágyas szobájában tartják fogva, jelenleg heten vannak a helyiségben. Feleségével nem találkozhatott, viszont a karácsonyi csomagot átadták neki. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének elnökeként is tevékenykedő férfi mellett tucatnyi alkalommal tüntettek Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön, igazságot követelve az ügyében.
Édesapja, Beke Ernő a Facebook-oldalán azt írja, idén még egy alkalommal, 26-án lesz demonstráció, arra engedélyük is van.
"Aki úgy érzi, hogy megint itt a helye, kérem, jöjjön el, hiszen minden egyes tiltakozó jelenléte nagyon fontos közös ügyünk előbbre vitelében" – írja Beke Ernő.
(SZH - Krónika nyomán)
Korábban írtuk: