Több százezer forint közpénzt kaptak a kőszegi cigányok, hogy regionális kisebbségi napot rendezhessenek az alpokaljai kisvárosban. A tivornyára, melyet egy poros udvarban tartottak, szinte az egész megyéből érkeztek vendégek. Celldömölkről, Szombathelyről és Vépről is több kormos zarándokolt el a "Kőszegi Orkfesztiválra".
A vigadalom a helyi Fidesz oszlopos tagjának - aki nem mellesleg a kőszegi cigányvezető - köszönhetően újfent emlékezetesre sikeredett. B. Mihály, a helyi cigány önkormányzat vezetője miután pár liter (ingyen) alkoholt legurított torkán, szórakozásképpen felesége fejébe húzott egy jókora vájlingot. A rémült asszony segítségére a helyszínen mulatozó fia sietett, aki megpróbálta kitépni apja kezéből a lábost, mellyel anyját ütlegelte.
A fideszes cigány válaszlépésként előbb rozsdás késsel kergette meg sarját, majd később már az egész család kiirtásával fenyegetőzött. A megvadult férfi megfékezésére a többi cigány rendőrt hívott, ezáltal hatalmas kalamajka vette kezdetét. Úgy tudjuk, a fékezhetetlen orkvezér a rendőrökre is rátámadt. A városban olyan pletykák is terjengnek, hogy egy nagyobb konfliktustól tartva, a szolgálat megerősítésére a szabadnapos rendőröket is berendelték.
Végül a késsel hadonászó illetőt előállították, de órákkal később - ahogy szokás - szabadon engedték. Az incidens nem szegte kedvüket a cigányoknak, hiszen még másnap is folytatódott a mulatság. A hangzavart és duhajkodást nehezen viselő szomszédok végül az alpolgármestertől kértek segítséget, aki azt tanácsolata az elkeseredett lakóknak, hogy hívjanak rendőrt.
Szerencsére ezúttal sem történt tragédia az ország egyik legbiztonságosabb városában, ennek ellenére a lakosság egyre nagyobb része gondolja úgy, hogy az országos átlagnál jobb közbiztonság megtartásának érdekében ezeket a jelenségeket csírájában kell elfojtani.
(Olvasónktól)