Elfogta a rendőrség a szamossályi gyilkosság gyanúsítottját, a 41 éves helyi férfit őrizetbe vették - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap.
Zoom
Zoom
Fehérvári Marietta elmondta: T. Barna megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megölte azt a 61 éves nőt, akinek holttestét szombaton találták meg az otthonában.
T. Miklós és T. Barna befogása
A másik cigány is majdnem magyart gyilkolt
Bűntársa is volt a cigánynak, egy 18 éves helyi lakos, akit szombaton egy másik bűncselekmény miatt, életveszélyt okozó testi sértés gyanújával vettek őrizetbe - tette hozzá a sajtóreferens.
Zoom
Zoom
A 18 éves "fiatalember" péntek este bement egy alvó, 69 éves férfi - szamossályi szomszédja (!) - otthonába, aki azonban a zajra felébredt. A "fiatal" ekkor egy kalapáccsal fejbe ütötte, és az eltulajdonítani akart tárgyakat hátrahagyva elmenekült a helyszínről, de hamarosan elfogták a nyomozók. T. Miklós beismerő vallomást tett. A cigány kihallgatása során még egy korábbi szamossályi betörési kísérletéről is beszámolt, ez utóbbi lehettett a gyilkossággal végződő eset.
Frissítés: Vascsővel verték agyon az özvegyasszonyt - nem vittek el semmit
A fiatalabb cigányt korábban elfogták, majd kiengedték gyilkolni
(MTI - Police.hu nyomán)
2. frissítés: Itt a két gyilkos cigány
Információink szerint az alábbi két cigányról van szó. A képekre kattintva elérhetők facebookos adatlapjaik.
Tóth Barna, a 61 éves asszony gyilkosa:



Tóth Miklós, a 18 éves társtettes - ő szomszédját is majdnem eltette láb alól