Radics Béla, a Száva Vince-féle MKP-ÉKE zuglói vezetője, megörvendeztetett bennünket egy szélsőségesen hazug, a pénteki pátkai eseményeket tárgyaló cikkel. Idézzük és kommentáljuk. ITT található az eredeti; a kommentárokban többek között LIFE, azaz Czirok Péter - a II. Mohácsi vész dél-magyarországi helytartó-spiclije - hazudozásával “súlyosbítva”.

"Pátka - Egy hajszálon múlott, hogy ne torkolljon véres leszámolásba

Egy hajszálon múlott, hogy ne torkolljon véres leszámolásba, a közismerten szélsőséges ideológiát valló Magyar Gárda és szimpatizánsainak tegnapi, pátkai cigányellenes felvonulása. A rendezvény végén a szélsőségesek kb. 8-10 fős csoportja, alattomos módon megkerülve a rendőrkordont, támadást indított egy gyermekek, és asszonyok által lakott ház ellen. A helyi romák egy része - önvédelemből - azonnal felvette volna a harcot a támadókkal szemben. Hála a rendőrök gyors reagálásának és a jelenlévő, józan gondolkodású roma vezetőknek sikerült megakadályozni a tragédiát.
(Kuruc.info: még jó, hogy maga rendőrség is cáfolta az állítólagos támadás tényét – lásd pl. EZT a Népszabadság(!)-idézetet. Persze ez a tendenciózusan hazug cikk attól még megtörténtként hivatkozik az esetre.)

Az ügy előzményei: Pátkán június 3.-ra virradóra Molotov-koktélt dobtak három roma házra. Senki nem sérült meg, de egy szobában, ahol gyerekek aludtak, tűz keletkezett. Az ügyben előzetes letartóztatásba helyeztek három polgárőrt több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt. Egyikük részletes, a másik két gyanúsított szerepét is feltáró, beismerő vallomást tett, s a gyanúsítást személyi, tárgyi, és okirati bizonyítékok is megalapozzák. (Kuruc.info: tetszenek látni, ugye? A rendőrség politikai nyomásra kiadta a maga hazug közleményét - miközben minden védő, és az egyik normálisabb rendőrségi felsővezető is cáfolta mindezt -, amire aztán minden szutyok fajvédő hivatkozik, bizonyítandó, hogy nem öngyújtogatás történt. Bővebb infó ITT.).

A fentiek tudatában az ember azt gondolná, hogy a falu közössége a kárvallottak, az áldozatok pártjára áll majd. Az önkormányzat és az illetékes hivatalok, pedig megfelelő segítséget nyújtanak, a halálra rémült, szerencsétlenül járt embereknek, kik, bátran ki merem jelenteni, terrorcselekmény áldozatai lettek. (Kuruc.info: vajon mit szóljanak azok az emberek, akiket a természetesen cigány bűnözők akartak megmerényelni, és tényleg csak a szerencsén  múlott, hogy nem történt meg az esetleg több tíz emberéletet követelő tragédia? Az ITTENI cikkből többek között az is kiderül, hogy az ilyen cigányokat nem vágják előzetesbe. Ahogy bizonyítottan gyilkosokat sem, ami az ITTENI cikk bevezetőjének kettős mércét bizonyító párhuzamaiból is látható.)

E helyett, Pátka Polgármestere és kb. 300 pátkai lakos nyílt rasszista, fajgyűlölő támadást, felvonulást szervezett a pátkai cigányság ellen, segítségül hívva a neonáci, antiszemita ideológiát valló Magyar Gárdát és annak szimpatizánsait. A Polgármester úr vígan parolázott az Árpádsávos zászlókat cipelő, nyilaskeresztes karszalagot, náci önkényuralmi jelképeket viselő, szélsőséges elemek tömegével! (Kuruc.info: nyilaskeresztes karszalag? Szegény Radics még a történelmi jelképekkel sincs tisztában – még a nyilaskeresztet sem ismeri fel. Gyengébbek kedvéért: a nyilaskereszt be van tiltva. Ha a Gárdának valóban ilyen karszalagja lenne, már rég lesittelték volna őket, a betiltásról nem is beszélve. A bekezdés hasonló “színvonalon” levő többi részével sem sokkal jobb a helyzet: az is hasonlóképp hazug.)

Továbbá nem volt hajlandó eleget tenni, a megbékélést szorgalmazó, jelenlévő roma vezetők, meghívásának! (Kuruc.info: szánalmas vesszőhibák az eredetiben.) (Mkp-Éke Száva Vince elnök, Villás Lajos, a Roma Rendőrök Országos Egyesületének főtanácsosa, Mohácsi Viktória, az Európai Parlamenti képviselője, Oláh József, a Fejér megyei cigány önkormányzat elnöke és Kolompár Ernő Fejér megyei vajda.) A Polgármester úr nem tartotta fontosnak, a megbékélést, inkább elvegyült a gyűlölködő megjegyzéseket kántáló neofasiszták között. (Kuruc.info: megint csak: vesszőhibák az eredetiben.)

„Egy hajszálon múlott, hogy ne torkolljon véres leszámolásba”

Vajon annak, az egyelőre láthatatlan politikai hatalomnak, mely szándékosan, szisztematikusan, gerjeszti ezeket a gyűlöletkeltő, rasszista, antiszemita, cigányellenes konfrontációkat ország szerte, ez lenne a szándéka? Vért, halottakat, polgárháborút szeretnének látni? Miért, mi okból, és meddig szeretnének még elmenni? (Kuruc.info: tessék mondani, Izraelről van szó? [Infóért lásd EZT]. Mert akkor valóban igaz, amit ez a három mondat állít.) Én ott voltam, láttam a romák szemében a rémületet, szó szerint gyermekeik, asszonyaik és a saját életüket féltették, ők egyszerű emberek úgy érzik, hogy most már ez a tét, az „életük” (Kuruc.info: mondatvégi pont hiánya az eredetiben; plusz, a szokásos teátrális önsajnáltatás, amiben a cigók igencsak jók.)

Meddig lehet még elmenni ezeknek a bűnözőknek Magyarország demokratikus jogállamában? Náci önkényuralmi jelképet viselni tudtommal bűncselekmény, miért nem tartóztatott le a rendőrség egyet sem ezek viselői közül? (Kuruc.info: azért, b*zmeg, mert még azt a k*rva nyilaskeresztet sem ismered! Nem csoda, hogy a másik közismert molotovos cigány-önmerényletnél, Tiszaroffon, is fordítva festettétek fel a horogkeresztet! Ilyet egy műveltebb ember, hát még egy szélsőjobbos – rasszista – náci, nem csinálna! De mit várjunk egy olyan “művelt”, “iskolázott”, “olvasott” néptől, amelynek még a legfelsőbb szintű vezetője, Száva Vince is nem-e-zik a köztévében; az egyik szószólójuk, a félcigány-félzsidó Tini Chris helyesírása meg kritikán aluli?)

Végezetül egy megjegyzés: Sajnálatosnak, szégyenletesnek tartom, hogy egyes roma vezetők ezt az ügyet is arra akarták kihasználni, hogy saját politikai karrierjüket fényesítsék.

Minden elismerésem Mohácsi Viktóriának, és a nyíregyházi romáknak, akik 600 km-t utaztak, hogy kiálljanak a pátkai, és így demonstratív módon az ország cigányságának védelmében! A Rasszizmus és az antiszemitizmus ellen. (Kuruc.info: rasszizmus nagybetűvel az eredetiben. Talán ebből is védjegyet akarnak csinálni, mint a kamukausztból [lásd a nagybetűvel írt holocaust-ot]? Vagy szimplán csak a butaságuk, iskolázatlanságuk miatt ilyen gyatra helyesírók?)"

Kuruc.info – Arppi S.