Valamilyen megmagyarázhtatatlan okból a tűzoltók, ill. a mentők (kötelező cikk ITT - jó kis lista arról, hogy hol, mikor vertek tűzoltót, mentőst a kokerók) nagyon a bögyükben vannak cigóéknak. Nézzük a legújabb híradást:

Belekötött a tűzoltókba
A Reményik Sándor Általános Iskola (Szent László utca) tetején egy hatalmas antennát szabdalt meg a vihar, a lánglovagok emelőkosaras járművel indultak a veszély elhárítására. Javában dolgoztak már, amikor egy család érkezett a helyszínre. Az egyik tűzoltó megkérte őket, menjenek el a tűzoltóautó mellől, mert veszélyes, erre a férfi minden ok nélkül szidalmazni kezdte a "köcsög" tűzoltókat, majd kilátásba helyezte, hogy "kicsinálja" őket. Az egyoldalú szófolyam közben mobiltelefonnal közvetlen közelről filmezte őket. Mivel a sokadik felszólítás is eredménytelennek bizonyult, ezért a levegőben dolgozó kollégáit szemmel tartó tűzoltó hívta a rendőrséget. A nagyhangú férfi ekkor oldott kereket.”

Nézzük cigányunkat:
 




Lehet, a tűzoltóautó felszerelését akarta megdézsmálni, csak látta, szemmel tartják, így beléjük kötött. Egy korszerű tűzoltókocsi felszereléseivel együtt 100 millió körül van, egy létrás kivitelű akár 200 millió. Úgyhogy van mit elvinni belőle (navigáció, GPS, stb). Tűzoltó haver mesélte, hogy egy rajban külön egy ember van, aki csak a kocsit figyeli, nehogy eltűnjön belőle valami. Ilyen világ van.

“Lesifotós” (a képek készítője) kommentárja a zsIndex cigánytopicjából:

"A 2. képen ajánlom figyelmetekbe a férfi mögötti két apró lábat. A gyereke az, akivel egyébként ordítva beszélt.

Ha ráesett volna valami a tetőről, vagy agyonnyomja a tűzoltóautó, akkor most egy-két tűzoltó járhatna bíróságra, megállapítanák, hogy szabálytalanul jártak el stb.

És valószínűleg hiába tanúsítanám, hogy mindent megtettek, ami emberileg lehetséges."