A Tel-aviV2 ma reggeli “Húszezer forint az óvódába járásért”-riportja az ITT általunk bemutatott és (érvekkel) porba döngölt Borovszky Tímea megélhetési cigányfajvédőt és Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely cigányügyben korrekt polgármesterét (vele kapcsolatban cikkünk) szólaltatta meg.

Pontosabban ez utóbbit csak papíron tette, ugyanis a polgármester mondanivalóját nem igazán engedte végigmondani a műsorvezető. Emiatt (a végszót ő mondhatta ki, plusz az ő szavaiba nem vágtak bele) úgy tűnik, hogy Borovszki Tímeának van igaza. Ő csak azt fújja, hogy a “támogatjuk az iskolázatlanokat [99,9%-ban cigusokat] plusz kápéval, az iskolázottaknak meg coki” rendszer abszolút igazságos, hiszen benn marad a rendszerben a szegény ember akkor is, ha később, az óvodáztatási támogatás kézhez kapása után tovább tanul.

Csakhogy a polgármester azt szeretné elmondani, hogy ha valaki bármilyen átképzésen, szakmai képzésen vagy bármin részt vesz a 8 általános után, már nem jár a gyerekének ilyesmi. Tehát jobb nem tanulni, mert akkor minden jár, ha meg tanulsz, lehet hogy állást sem kapsz, meg ugrik az esetleges állami pénzecske is, azaz kifejezetten arra sarkalljuk az erre hajlamosakat (nem csak cigányokat), hogy ne tanuljanak, mert akkor több lesz az italra, játékgépezésre fordítható píízecske. Természetesen Szamosvölgyi arra is – nagyon helyesen – rámutatott, hogy mindez a rendesen tanult emberek irányában negatív diszkrimináció.

Még egyszer felhívjuk a figyelmet az ITTENI cikkünkre, amelyben szétszedjük Borovszky Tímea fajvédő “érveit”. Ha valaki tudni szeretné, milyen hazug “érvekkel” operál, annak kötelező olvasmány.
Kuruc.info