Uzsorás volt a pécsi áldozat

Egy elszámolási vita miatt dobhattak kézigránátot egy pécsi házra november 18-án – értesült a hvg.hu. Információink szerint az áldozat uzsora kölcsönzéssel foglalkozott.

A pécsi robbantásban két felnőtt meghalt, két gyermek pedig könnyebben megsérült. A rendőrség előzetes tájékoztatása szerint nem valószínű, hogy etnikai motivácójú volt az eset.

A hvg.hu mindenesetre úgy értesült, hogy az egyik áldozat, a 37 éves P. Zoltán pénzkihelyezéssel foglalkozott, pontosabban uzsorás volt. Egy ügy miatt elszámolási vitába keveredett egy pécsi társasággal, ami odáig fajult, hogy Molotov-koktélt dobtak a házára néhány hónappal ezelőtt. Az anyagi vita elrendezéséről azonban ezt követően sem tudtak megegyezni, s a férfi kisebb csapattal Baranya megye székhelyére vonult, ahol a rivális bandával különböző fegyvereket – többek közt kardot – használva összecsaptak. A csetepatéban egy ketrecharcos küzdősportoló meg is sebesült. Ezt torolták meg állítólag, s emiatt dobtak kézigránátot a férfi házára.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kijelentette, az ügyben semmit sem mondhat. Házi István, az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese korábbi nyilatkozatában elmondta: idén 14 fegyveres és Molotov-koktélos, valamint két kézigránátos támadás történt az országban a romák sérelmére. Az eddigi adatok szerint az ügyek csak a hasonló elkövetési módszer miatt hozhatók összefüggésbe egymással. A pécsi és a korábbi nagycsécsi halálos áldozatokat követelő támadás nyomravezetőjének 10-10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség.
(a HVG cikkének módosítás nélküli átvétele.)

Kuruc.info: azon fajvédők, akik a múltkori, azonos információjú Bors cikkére csak húzták a szájukat ("ócska bulvárlap"), most megkapták a leckét: a HVG még csak véletlenül sem bulvárlap, a rassizmus, fasiszmus meg a lehető legmesszebb áll tőle (lásd pl. EZT).
Hasonlóképp várjuk Mohácsi Viktória, Teleki és a többi fajvédő díszpinty bocsánatkérését az eset miatti rasszistázásuk miatt!
Esetleg megint megtudjuk, mint a Moszkva téri Patai Jauzsika esetében, hogy, idézem,  "elképzelhető, hogy [cigány] származása ellenére valaki még inkább meg akar felelni a mélymagyar elvárásoknak [és ezért gyilkol romát]” (Horváth Aladár aranyköpése)? Meddig akarják még hülyének nézni a társadalmat?!