Soha nem jártak korábban a veszprémi Patrióta Lokálban azok az emberek (cigányhorda), akiket Marian Cozma megölésével gyanúsitanak, és nem igaz, hogy védelmi pénzt kértek a lokál tulajdonosaitól - mondták az üzemeltetők. Vajon igaz? Az üzemeltetők leirása szerint a körülbelül 15 fős társaság az emeleten ült le és kulturáltan szórakozott (Ez aligha hihető, ráadásul inkább 30-an voltak, ahogy az náluk "kulturáltan" szokás). Egy óra múlva néhányan lejöttek az alagsori klubba, ahol épp akkor jelent meg Cozma a barátnőjével, akivel táncolni indult. A közlemény szerint a gyanúsitottak szinte azonnal kinézték maguknak őket és lökdösődés indult (Nyilván ezt is "kulturáltan").
Maga a dulakodás legfeljebb fél percig tartott. A román kézilabdás Cozma ezt követően már rohant felfelé, hárman pedig utána. Többen lent maradtak, hogy csititsák a tömeget, köztük a tulajdonosok is, ketten pedig az emeletről rohantak lefelé, majd ki az utcára.
A bár üzemeltetői leszögezik: a hiresztelésekkel ellentétben van biztonsági alkalmazott a helyen, a rendőrséget is a személyzet hivta először, amint észlelték a dulakodást. Amikor a biztonsági őr kilépett az utcára, Cozma már a földön feküdt, a gyanúsitottaknak pedig nyomuk sem volt. A mentők körülbelül 10, a rendőrség 15 perc múlva érkezett a helyszinre - állitják a nem túl szavahihetőnek tűnő avagy megfélemlitett tulajok.
A dokumentum szerint az összesen 120 négyzetméter alapterületű szórakozóhelyen 7 beltéri infra ipari kamera van, ezért kapták meg tavaly az év legbiztonságosabb szórakozóhelye cimet. A bár tulajdonosai úgy vélik, az egyetlen mód, amivel megakadályozhatók a hasonló tragédiák, ha a szórakozóhelyek a jelenleginél sokkal jobban szűrik a vendégeket. Például londoni mintára csak kártyával lehet bemenni, amely megszerzéséhez ajánlóra és a személyes adatok megadására van szükség.
Az üzemeltetők azt is állitják, hogy azért álltak most a nyilvánosság elé, mert úgymond sok jogtalan vád érte őket, és számos téves feltételezés, csúsztatás jelent meg az elmúlt hetek során a sajtóban.
(FH korrigálva)