Kutyákat uszítottak az intézkedő rendőrökre Olaszliszkán kedden. Egy helyi férfi, megszerezve egy szolgálati fegyvert, a rendőrökre fogta. Az esetről pénteken tájékoztatott Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

A Miskolci Városi Bíróság pénteken egy férfit helyezett előzetes letartóztatásba - csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint könnyű testi sértéssel vádolják. Akár öt év szabadságvesztést is kaphat.

Kedden az esti órákban egy verekedéshez riasztották a sárospataki rendőröket Olaszliszkára. Négy rendőr érkezett a helyszínre, ahol megtalálták a csoportot, amely a rendőrök felszólítására abbahagyta a verekedést.

Ezután megjelent a helyszínen egy férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy folytatja a verekedést. A hátsó zsebében egy kést tartott, és a rendőrök felé indult. Nem volt hajlandó átadni a kést, ezért a rendőrök elvették tőle, és elkezdték megbilincselni.

A bilincselés közben érkezett meg a férfi élettársa és 15 éves fia, akik a rendőrökre támadtak, egyenruhájukat rángatták és lökdösték őket. A dulakodás során az egyik rendőr a kezén könnyebben megsérült. A családot kutyák is követték, akiket az asszony a rendőrökre uszított. A kutyákat csak könnygázsprayvel lehetett távoltartani.

A férfi a dulakodás közben elvette az egyik rendőr fegyverét, és két-három méterről a rendőrökre tartotta. A fegyverben 7 darab éles lőszer volt. Az egyik rendőr könnygázsprayvel tudta ártalmatlanítani a férfit, majd a fegyvert visszaszerezték. A nő és a fiú elmenekültek a lakásukba, ahonnan később előállították őket a Sárospataki Rendőrkapitányságon.

A Miskolci Városi Bíróság a férfit pénteken egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint könnyű testi sértéssel vádolják. Akár 5 év szabadságvesztést is kaphat. (Kuruc.info: "Akár". Ez jól tudjuk, a gyakorlatban - cigány elkövető esetében - mit jelent. Jó eséllyel felmentik, a nehéz gyerekkorára, sanyarú sorsára, mélyszegínségére stb. hivatkozva. Mert volna viszont egy fehér ugyanilyet csinálni, ott helyben szitává lövik)
(FH nyomán)
Kuruc.info / A.S.: A legmegdöbbentőbb az, hogy mindez Olaszliszkán történik. Azt várná az ember a Szögi-gyilkosság után, hogy magukba szállnak, és leállítják magukat, de nem... Tessék, itt az újabb bizonyíték mindazoknak, akiket esetleg a múltkori, kötelező jellegű Népszava(!!)-cikk nem győzött volna meg arról, hogy az elkövetőkben szemernyi megbánás sincs.

Ezen eset után minimum az lett volna a normális eljárás a rendőrség részéről, ha az, huzamosabb ideig, a helyszínen járőrözik. Nem ám a "puhapöcsűek", nem! Mondjuk egy REBISZ-szakaszt odarendelni. Akik aztán apait-anyait beleadnának a - hogy a fajvédők ne köthessenek bele - törvényes keretek közötti (!) rendfenntartásba: az utcán a felnőtt lakosság jogszerű igazoltatása, a kóbor kutyák azonnali lelövése, az utcán egyedül, felügyelet nélkül mászkáló kiskorúk szüleinek felelősségre vonása stb.

Nem tudom elhinni, hogy ilyen esetekben nincs rendelkezési terv a rendőrségen, amit azonnal, gondolkodás nélkül végre kellene hajtani. Vagy mégsincs?
Persze az is elképzelhető, azért nem lőtt a rendőr, mert jól tudta, hogy a tárban csak 7-8 golyó van, míg a környéken legalább ötven bűnözőcigány, akiknek aztán nem jelent gondot mások meglincselése - és meglehetős gyakorlatot is szereztek benne a közelmúltban (Szögi). Féltette az életét, na - érthető, ha ilyen túlerőben levő vadállatokkal áll szemben. És, ha életben is marad, úgyis kirúgják az állásából és elmeszelik, mint rászístát - lásd a gyöngyösi, a kórházban randalírozó cigánybűnözőket még 2002-ben rendesen kiosztó zsarukat.