Veszprém - Közel három tonna barackot loptak el azok az enyingi tolvajok, akik vasárnap hajnalban buktak le.

A Veszprém és Szentkirályszabadja között elterülő sárgabarackos gazdája észrevette, hogy idegenek jártak a gyümölcsösében, ahonnan közel 600 ezer forint értékű termést loptak el.

Pálmann László alezredes, a városi kapitány helyettese elmondta, a gazda barátaival figyelőszolgálatot szervezett, aminek meglett az eredménye: a már korábban letaposott kerítésnél vasárnap hajnalban megjelent egy kisteherautó, amelyből egymás után szálltak ki az idegenek, akiket az őrzőszolgálat üldözőbe vett.

A tolvajoknak sikerült kereket oldaniuk, ám a tehereautó rendszáma alapján megtalálták őket a rendőrök Enyingen.

A banda irányítóját, egy 41 éves férfit őrizetbe vették s a 22 éves gépkocsivezető is meglett az enyingi rendőrök segítségével. Mindketten többszörösen büntetett előéletűek, előzetes letartóztatásukra indítványt tesz a veszprémi kapitányság.

A történet érdekessége, mint ahogyan azt a rendőrségen megtudtuk, a sárgabarcktolvajok közül az egyik azzal a mesével állt elő kihallgatásán, hogy bodzát jöttek gyűjteni.

Amikor felvilágosították, hogy annak a szezonja már lejárt, azt adta elő, hogy valójában ültetvénynek való területet néztek Veszprém térségében, úgy tévedtek a barackosba.
(Napló Online)

Kuruc.info: Enying és többszörösen büntetett előéletű, önmagukat bodzagyűjtőnek kiadó, nem kisstílű, “megélhetési tolvaj” (lásd az elkövetési értéket) maffiózók. Vajon milyen származásúak lehetnek?

(Emlékezetfrissítés: mit is hazudott a fiáról Cozma egyik eningi cigány gyilkosának, Sztojka Ivánnak az anyja? Azt, hogy bodzagyűjtésből gazdagodott meg.)