Mást sem olvasunk a vezető cigány megmondóemberektől, ill. a balliberális fajvédőktől, mint azt, hogy ha a Jobbik hatalomra kerül, akkor megindulnak a marhavagonok és kivétel nélkül kiirtunk minden cigányt. Aztán meg a zsidók, a buzik, a szemüvegesek, a köpcösek, az alacsonyak, a barna hajúak stb. következnek, míg végül egyedül Vona Gábor meg Morvai Krisztina marad az országban – teszi ilyenkor mindig hozzá “értelmiségünk”.

Nos, a gyakorlat egészen mást mutat. Érpatakon jobbikos a polgármester, mégsem hallunk arról, hogy tucatszámra lövik ott agyon a cigányokat (szemben, mondjuk, Szlovákiával vagy Finnországgal - különösen ez utóbbi országban kedvelt “sport” a tanyavilágban a bűnözőcigányok helyben történő kivégzése. Olyan szinten gyűlölik a finnek az ott is bűnöző cigányokat, hogy nem sokat vacakolnak, rajtakapás esetén egyszerűen lelövik őket). Eddig csupán arról értesültünk, hogy valami egészen hihetetlen módon visszaesett a településen a bűnözés. Most a Magyar Rádió egy olyan riportot hozott le, amelyből kiderül, hogy a település (jobbikos!) vezetése értelmes (!!!) munkát, elfoglaltságot ad a helyi romáknak, és minden erejével azokat fel kívánja emelni, ki akarja képezni. Még egyszer: nem csuk le minden cigányt, nem lövi őket agyon, hanem egyenesen földművelésre, kiskert-ápolásra próbálja őket tanítani.

Bár erős kételyeink vannak a program várható eredményével kapcsolatban (eddig szinte semmi, hasonló vállalkozás nem vezetett eredményre talán az egy Uszka kivételével; lásd még pl. ITT a második idézetet), de csak a legjobbakat kívánhatjuk. Végül is: mindenki érdeke az, hogy a cigányokkal valamilyen szinten képesek legyünk együtt élni, és egyrészt ne törjön ki a polgárháború, a vérengzés (amely mindkét félnek igen rossz lenne), másrészt, ne kerüljenek – változatlan mentalitás, “szorgalom” stb. mellett – többségbe. Amelynek eredménye (ismerve a dél-afrikai történéseket) borítékolható.

Nem álljuk meg, hogy ismételten ne hasonlítsuk össze a Jobbik poltikájának gyakorlati eredményeit a Zsideszével (meg persze az MSZP-ével). A Jobbik polgármestere a gyakorlatban bizonyította, hogy egyrészt alkotmányos, törvényes keretek között maradva (!) a párt képes drámaian visszaszorítani a bűnözést, másrészt azt, hogy normális cigányprogrammal rendelkezik, és minden erejével azon dolgozik, hogy legalább a kertjüket, földjüket képesek legyenek megművelni, azt ápolni. Mi áll szemben mindezzel? Az MSZP politikájának “eredményei” láthatók. A Zsidesznek meg három év óta az önkormányzatok túlnyomó többsége a kezében van (Érpatak jobbikos polgármestere sokkal rövidebb ideje), még sem voltak képesek ilyen eredményeket letenni az asztalra. (A Fidesz cigánypolitikájával kapcsolatban ajánljuk még EZEN cikkünket.) Lehet választani. Fidesz-MSZP: borítékolt polgárháború vagy dél-afrikanizálódás vagy Jobbik: a bűnözés drasztikus, jogállami eszközökkel történő visszaszorítása, a közállapotok, az emberek biztonságának erős javítása és, nem mellesleg, a cigányság gyakorlati oktatáson keresztüli felemelése. A Jobbik polgármestere egymaga sokkal többet tett, mind az összes zsideszes, MSZP-s településvezető együtt. Kire érdemes tehát szavazni?
(Gyengébbek kedvéért: cikkünk címe, ahogy látható, köszönő viszonyban sincs annak tartalmával. Csupán egy fricskát akartunk adni a balliberális, fajvédő sajtónak.)

Az eredeti hír:

Érpatak besegít a helyi romák kertjeinek megművelésébe

A közel kétezer lakosú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon a romák egy része – amellett, hogy közfoglalkoztatásban vesz rész – az önkormányzat segítségével elkezdte saját kertjének művelését. Így megtermelték a családnak a télire valót és a gyerekek iskolakezdéséhez is hozzájárult a kertből származó bevétel. Jövőre bővíteni szeretnék a gazdálkodást. A Hajnal-táj munkatársa, Korpás Éva járt a helyszínen. Hallgassa meg!